UFC

White izdao naredbu: 'Daico' mora ostati u Las Vegasu, već su krenuli pregovori za novu obranu naslova!

Deiveson Figueiredo
 Instagram
Brazilac bi već u prosincu mogao ponovno braniti naslov, a protivnika su mu našli odmah na UFC-u 255

Kako stvari stoje Deiveson Figueiredo neće se vraćati u Brazil. Naredba je to koju je dobio od samog predsjednika UFC-a Dane Whitea koji je u ranim nedjeljnim satima odlučio napraviti jednu iznimku.

Kada kažemo iznimku, mislimo na 'matchmaking' igre koje White obično izbjegava odmah po završetku priredbe. Ali to ovoga puta nije bio slučaj...

Nakon što je Figueiredo (20-1) za manje od dvije minute ugušio Alexa Pereza i po prvi puta obranio naslov u muha kategoriji, White mu je jasno poručio da bi ga uskoro mogao čekati novi meč.

Prema riječima predsjednika UFC-a, plan je da se aktualni prvak iz muha kategorije u svom idućem nastupu obračuna s Meksikancem Brandonom Morenom (18-5-1) koji je na istoj priredbi (UFC-u 255) tehničkim nokautom u prvoj rundi zaustavio Brandona Royvala.

"Zadržat ćemo ga (Figueireda) ovdje. On se neće vraćati u Brazil i dogovorit ćemo mu novi nastup u prosincu. Na tome trenutno radimo", rekao je White na press konferenciji.

Priredba o kojoj Dana priča trebala bi biti UFC 256 (12. prosinca).

Moreno je, spomenimo, neporažen u posljednjih pet nastupa. Tijekom 2019. i 2020. godine upisao je četiri pobjede (Maikel Perez, Kai Kara France, Jussier Formiga i Brandon Royval), a iza njega je i jedan neodlučeni ishod iz meča s Askarom Askarovom.

Linker
17. svibanj 2024 05:20