UFC

White progovorio o Jonesu i Miočiću: ‘O jednom ni ne razmišljam, a s drugim ne znam što ću‘

Dana White
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC-ovo vodstvo imat će zanimljivu zadaću osmisliti što napraviti sa Stipom Miočićem

Ciryl Gane novi je UFC-ov privremeni prvak teške kategorije i automatski time idući sudionik borbe za titulu, odnosno protivnik Francisa Ngannoua. To je ono što je nakon UFC 265 priredbe u potpunosti jasno i izvjesno. Time je razriješen jedan dio matchmakinga spomenute kategorije, no pitanje je što s ostatkom vrha.

Osim ugovorenih borbi Alexandra Volkova protiv Marcina Tybure (30. listopada) i Curtis Blaydesa protiv Jairzinha Rozenstruika (25. rujna), svakako je vrijedno spomena kako je Stipe Miočić bez borbe. Nedavno smo vidjeli izražavanje nezadovoljstva bivšeg prvaka što nije dobio priliku za revanš odmah po gubitku pojasa prvaka, a onda se pojavila i izjava Dane Whitea kako je Miočić prihvatio borbu protiv Jona Jonesa.

Kakva je situacija nakon završetka UFC 265 priredbe, White je upitan na konferenciji za medije odmah po završetku iste. Prvo je pitanje bilo kakva je situacija s Jonom Jonesom, odnosno ima li kakve šanse da on prihvati boriti se protiv Stipe. Nažalost, odgovor je onakav kakav smo realno mogli očekivati.

"Jones se neće boriti do iduće godine. Sad je 2021. godina, on će se boriti tek 2022. Ja više niti ne razmišljam o njemu", rekao je White, očito isfrustriran Jonesovim neodgovaranjem na ponude.

Uostalom, mogao je White kao odgovor shvatiti Jonesovu Twitteru objavu postavljenu prije nekoliko dana. Jones je tim putem napisao samo "prvak2022", što bi zapravo trebalo dosta toga značiti. Prokomentirao je i ovu priredbu, ali samo napisavši kako su održane sjajne borbe.

Ako se Jones neće boriti protiv Miočića, pitanje je što učiniti s bivšim prvakom. Kao što smo naveli, ostatak boraca iz vrha, osim Lewisa koji je upravo doživio poraz od Ganea, nema ugovorenu borbu, ali teško je i očekivati da bi Stipe prihvatio nešto što ne može okarakterizirati velikom borbom. Svjestan je sad toga i White, koji je prvobitno ciljano ostavio Miočića sa strane, uz plan da malo promijeni teškašku sliku.

"Ne znam, u ovom trenutku ne znam. Prekrasna stvar oko ove divizije je što smo danas imali ovu borbu. Sad imamo Francisa protiv Ciryla, onda imamo Jona Jonesa u 2022. godini, a Stipe je također tu. To znači kako u idućih godinu ili godinu i pol dana dolazi puno dobre zabave", iznio je svoje viđenje White.

Problem kod Miočića svakako bi mogle biti godine. Za desetak dana napunit će 39 i nikako nema smisla predugo čekati do iduće borbe, posebno jer sama motivacija za trening nije toliko jaka dok nemaš ugovoren nastup.

Linker
20. svibanj 2024 08:09