UFC

White usporedio Paddyja Pimbletta sa svojom najvećom zvijezdom: ‘On ima vibru Conora McGregora‘

Paddy Pimblett

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
UFC-ov predsjednik vidno je sretan jer je dobio novu zvijezdu s Otoka

U devetom mjesecu protekle godine, Paddy Pimblett odradio je svoj UFC debi. ‘‘Baddy‘‘ je došao u promociju kao već izgrađeni borac, a gradio se kroz Cage Warriors promociju. Međutim, njegova popularnost uglavnom je bila ograničena na engleske fanove, pretežno one iz njegovog rodnog grada Liverpoola.

Brzo je Paddy počeo i američkoj publici prezentirati svoju karizmu i ‘‘hype‘‘ oko njega rastao je kako je vrijeme odmicalo. Pimblett nije samo pričao, nego je i pobjeđivao. Dvije pobjede u prvoj rundi ostvario je u prva dva nastupa, a uslijedila je borba protiv Jordana Leavitta.

‘‘Baddy‘‘ je i taj nastup uspješno odradio, a Leavitta je završio nešto kasnije, odnosno u drugoj rundi. Iako je od prvog UFC nastupa privlačio pozornost, privukao je i brojne ‘‘hejtere‘‘ zbog svog ‘‘trash talka‘‘. Nakon pobjede protiv Leavitta, Paddy Pimblett sjajnim govorom prezentirao je i svoju drugu, humaniju stranu te je mnoge ‘‘hejtere‘‘ pretvorio u fanove.

Broj pratitelja na društvenim mrežama gotovo se utrostručio nakon londonskog eventa održanog protekli tjedan i Pimblett munjevito kroči ka statusu ponajveće UFC zvijezde. Svjestan je toga i UFC-ov predsjednik Dana White, a Pimbletta je usporedio s najvećom ‘‘zlatnom kokom‘‘ svoje promocije.

‘‘Prerano je govoriti o šampionskom materijalu, ali on ima vibru Conora McGregora. Način na koji se kreće unutar dvorane, kako ga navijači prihvaćaju, koliko mu mediji daju pažnje. Ljudi su željni takvog sadržaja.‘‘, započeo je na White na konferenciji za medije nakon sinoćnjeg Contender Seriesa.

Optimistično je očekivati od bilo kojeg borca da dosegne popularnost Conora McGregora koji je ipak imao i vrhunske rezultate unutar kaveza. Ako se pita Dana Hardyja, Paddy Pimblett mogao bi postati čak i većom zvijezdom od Irca koji je jedan od najpopularnijih sportaša na svijetu.

‘‘On (Paddy) je u odličnoj poziciji iz koje može postati nešto više od Conora McGregora. Znam da je to teško zamisliti, ali nismo mogli zamisliti niti Conora McGregora dok nije otišao iz Cage Warriorsa.‘‘, rekao je Hardy prilikom gostovanja u MMA Houru.

Mora se priznati i da UFC dobro gradi Paddyja Pimbletta. Postepeno mu ugovaraju sve teže protivnike, ali to rade jako strpljivo. Jasno je kako Pimblett trenutno ipak ne može parirati onim najboljim borcima, a UFC-ova laka kategorija prepuna je vrhunskih boraca. Ipak, Paddy je početkom 2022. godine napunio 27 godina i njegov ‘‘prime‘‘ tek slijedi. Uz kvalitetan ‘‘matchmaking‘‘, UFC od njega može napraviti još veću zvijezdu, a s obzirom da im mega-zvijezdi počinje ponestajati, nema sumnje da će biti jako oprezni s Pimblettom.

Paddy je nakon pobjede nad Leavittom najavio kako ćemo ga gledati još jednom ove godine, a pretpostavka je da će se to dogoditi na velikoj PPV priredbi koja će se u 11. mjesecu održati u New Yorku.

‘‘Mislim da ga moramo odvesti u Boston ili New York, a mora završiti na PPV priredbi. Nakon toga slijedi Las Vegas.‘‘, objasnio je White planove za Pimblettov nastavak karijere.

Što reći, osim da će biti jako zanimljivo popratiti daljnji razvoj karijere ovog perspektivnog i vrlo karizmatičnog mladića iz Liverpoola.

Linker
18. svibanj 2024 15:41