UFC

White zbog nevjerojatne pogreške u Bostonu napao svog prijatelja: 'Oduvijek si u ovoj igri, morao si to znati...'

Dana White
 Youtube screenshot
Greg Hardy (5-1-0-1) mogao je u noći s petka na subotu proslaviti šestu profesionalnu MMA pobjedu, ali bez nje je ostao zbog nepromišljenog poteza između druge i treće runde. Hardy je u pauzi koristio inhalator, a kako je riječ o zabranjenoj radnji za vrijeme borbe, Komisija je njegovu pobjedu jednoglasnom odlukom pretvorila u 'no contest'.

Ben Sosoli tako se zbog gluposti svog protivnika izvukao od poraza, a da je konačna odluka bila ispravna potvrdio je i Marc Ratner, UFC-ov čovjek za regulativne poslove.

"To je ilegalno i tu nema nikakve dvojbe", rekao je Ratner za ESPN, a s njim se nakon priredbe složio i predsjednik UFC-a. White jednostavno nije mogao vjerovati da ljudi iz Hardyjevog kuta nisu poznavali to pravilo, a najviše je kritizirao Gregovog trenera, a ujedno i svog prijatelja - Dina Thomasa.

"Poslije borbe otišao sam do Dina i pitao ga koji vrag izvode? Zašto su koristili inhalator? No on se pravdao je netko iz Komisije dao dopuštenje. Ako poglede snimku bit će vam jasno što se dogodilo. On (Hardy, op.a.) je pitao nekog lika može li koristiti inhalator, a ovaj mu je uzvratio s pitanjem 'je li dobio medicinsku dozvolu?', na što je Hardy uzvratio da je USADA to odobrila", započeo je White, a onda 'udario' po Thomasu:

"Ne znam što bih rekao. Zaista Din? Oduvijek si u ovoj igri... Morali ste znati da ne smijete koristiti inhalator. Morali. O tome uopće ne bi trebali raspravljati", zaključio je White.

Ovo je inače druga kontroverzna situacija s Hardyjem. Podsjetimo, bez pobjede je ostao i u svom UFC debiju kad je Allena Crowdera pogodio ilegalnim udarcem.

Linker
19. svibanj 2024 06:51