UFC

Whittaker ne podcjenjuje Dricusa: ‘Da nije vraški dobar, ne bi došao do tu gdje je‘

Whittaker i Du Plessis

 Instagrem (robert Whittaker, Dricus Du Plessis)
Smatra da je on jedan od boraca koje se nikada ne smije podcijeniti, inače se od njih gubi

UFC 290 za sada izgleda jednostavno fenomenalno. Dana White je prošloga vikenda najavio još tri odlične borbe za ‘‘International Fight Week‘‘, a među njima je i ona u srednjoj kategoriji između Roberta Whittakera i Dricusa Du Plessisa. Ta borba bi trebala izroditi idućeg izazivača, ukoliko Adesanya bude htio toliko čekati.

Otkako je Dricus došao u UFC, niže samo uspjehe. U svojih pet nastupa je bio uspješan tako da je zaslužio svoju priliku napasti nekoga iz samog vrha. Robert Whittaker mu je jako težak protivnik, no i sam Whittaker je rekao kako Dricusa nikako ne smije podcijeniti:

‘‘Jako sam uzbuđen što napokon imam datum i sljedećeg protivnika. Rekao sam im da mi daju Dricusa, učinimo to u sedmom mjesecu tijekom ‘International Fight Weeka‘. Sad sam i službeno u kampu. U odličnoj sam formi. Nikako ne podcjenjujem Dricusa, ne možete doći gdje je došao on ukoliko niste vraški dobri u onome što radite. On je čvrst, ima dobar kardio, kompletan je borac‘‘, rekao je Whittaker za MMARcade.

‘‘Nikad ne podcjenjujem protivnike. On je jedan od onih tipova koji će vas prebiti ukoliko ga podcijenite. No ja mislim da sam jednostavno bolji borac. Mislim da sam ja bolji u svemu što on čini od njega. To je istina i to su činjenice. Treniram za rat, punih 15 minuta pokolja. On je čvrst, ali ja sam odličan protiv takvih boraca. Razmontirat ću ga‘‘, dodao je.

Whittakera i Hollowayja se često uspoređuje jer su to borci koji mogu pobijediti sve u svojoj kategoriji, osim prvaka. Whittaker je definitivno uz Adesanyu najbolji borac srednje kategorije, ali prvaka još uvijek nije uspio srušiti.

Linker
19. svibanj 2024 10:51