UFC

Woodley o kontroverznoj odluci: Sudac Herb Dean je spasio Ladd na UFC Sacramento priredbi!

Sudac Hearb Dean ponovno je uzrokovao dosta kontroverze svojom odlukom da prekine borbu između Germaine de Randamie i Aspen Ladd na sinoć održanoj UFC Fight Night 155 priredbi u Sacramentu.

Glavna borba večeri u bantam kategoriji trajala je svega 16 sekundi, a do prekida je došlo nakon prvog pravog udarca u meču. Precizan desni kroše de Randamie poslao je Lad na pod i sudac se istog trena krenuo umiješati kako bi prekinuo borbu. Nizozemka je uspjela uputiti još jedan udarac prije nego što ih je Dean rastavio i službeno označio kraj.

Ladd koja je bila pri svijesti i odmah je protestirala zbog preranog prekida, ali cijela stvar je već bila gotova i de Randamie je upisala pobjedu tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Da se ovdje nije radilo o preranom prekidu, tvrdi bivši prvak velter kategorije i analitičar za ESPN, Tyron Woodley. On je stao na stranu iskusnog suca i izjavio kako je Dean zapravo spasio Ladd od neporebne štete.

"Ono što sam ja vidio bila su dva jako precizna i solidna udarca koji su pogodil čisto u bradu. Stoga, nije bitno bi li ona izdržala još četiri do pet sekundi duže, njena sposobnost da se brani nakon što je primila taj udarac, vjerojatno prvi takav u karijeri, bila bi jako, jako ograničena pa gotovo i nikakva. Bio je to skriveni blagoslov. Mislim da ju je sudac spasio i moglo je postati puno gore", rekao je nakon meča Woodley.

Dean je donio još jednu upitnu odluku prije samo nekoiko mjeseci u borbi Bena Askrena i Robbieja Lawlera na UFC-u 235. Tada je prekinuo borbu i dodijelio Askrenu pobjedu gušenjem iako mu je Lawler za vrijeme zahvata signalizirao kako je uredu i još uvijek u borbi.

De Randamie je u Sacramentu potvrdila status prve izazivačice bantam kategorije i upisala petu uzastopnu pobjedu u Octagonu. Profesionalni omjer sada joj se sastoji od devet pobjeda uz tri poraza.

Linker
17. svibanj 2024 18:04