UFC

Zelg i Pokrajac za FS analiziraju veliki revanš - '55-45 za Cormiera'

 Ilustracija
Meč Miočić vs. Cormier II, koji ćemo ovog vikenda pratiti na UFC-u 241 u Anaheimu, nije samo najiščekivaniji teškaški UFC obračun u 2019. godini, sama elitna promocija ga je radi značenja za čitavu ostavštinu kraljevske divizije proglasila "povijesnim revanšem".

I zaista, radi se o meču koji je toliko specifičan radi mnogih vrlo bitnih detalja. Pobjednik će s pravom moći uprijeti prstom u svoja prsa i mirne duše reći da je najbolji teškaš u povijesti UFC-a. Poraz je, s druge strane, prilično katastrofalan za obojicu. U Cormierovom slučaju će mu potpuno uništiti već pomno isplaniran scenarij odlaska u mirovinu s epitetom "GOAT-a" koji toliko voli isticati.

Za Miočića je ovo ključan meč u karijeri jer je riskantnom odlukom da čeka isključivo Cormiera, sve svoje karte stavio upravo na ovaj trenutak i na ovaj meč. Poraz, a pogotovo poraz prekidom, bi definitivno ostavio traga na njegovu poziciju u povijesti teške divizije.

Veliki "main event" iz Anaheima će s velikim zanimanjem pratiti i proslavljeni hrvatski borci. U naredna tri dana vam donosimo razmišljanja i predviđanja nekih od njih.

Pokrajac: "Vjerujem da Stipe to može"

Hrvatski UFC rekorder po broju nastupa, Igor Pokrajac, cijeni obojicu šampiona, a pogotovo vrednuje Cormierovu korektnost i spremnost da na samom kraju karijere prihvati revanš protiv Miočića.

"Ovaj meč i novu priliku za titulu Stipe može zahvaliti isključivo Danielu Cormieru jer je upravo DC rekao čelnicima UFC-a da Stipe jedini zaslužuje šansu za napad na pojas, odnosno njihov ponovni međusobni meč", smatra Pokrajac.

Govoreći o taktici, "The Duke" bi volio da je američko-hrvatski borac puno oprezniji nego u prvom meču i da pokuša zadržati meč na distanci. Kao kvalitetno povremeno taktičko iznenađenje predlaže rušenja, što je u prvom meču na UFC-u 226 Miočić uspio napraviti u jednom navratu.

"Znamo koliko Stipina brada sada više ne podnosi taj jaki udarac. On mora držati Cormiera na distanci i treba izbjegavati direktnu izmjenu jakih udaraca. Također ne smije hrvati s njim jer je DC olimpijski hrvač. Mora kontrolirati meč s distance i eventualno u nekim trenucima ga rušiti. Da sam ja na Stipinom mjestu, možda bih ga pokušao povremeno srušiti. I onda iz te pozicije 'GNP' udarcima doći do prednosti. Mislim da su ovo jedine taktičke solucije koje će Stipi ići na ruku", smatra Pokrajac.

Može li Stipe ponovno na tron?

"Htio bih vidjeti Stipinu kontrolu u stojci, htio bih ga vidjeti kako baca velik broj jakih udaraca i eventualno u nekim trenucima da ga pokuša baciti na pod i tamo raditi isključivo GNP-om. Ako ga sruši, mora ga pokušati zadržati na podu hrvačkom kontrolom što sigurno neće biti lako protiv Cormiera. Znamo koliko je Cormier dobar, ali vjerujem da Stipe može ovo odraditi i ponovno vratiti svoj pojas."

Zelg: "Volio bih da se Stipe borio u međuvremenu"

Hrvatski borac koji je nastupao u Bellatoru, Dreamu, FFC-u i čitavom nizu veliki promocija, Zelg Galešić, će također s velikom strepnjom pratiti akciju iz Anaheima. Na početku svoje analize ističe podatak da je Cormier već jednom nogom u mirovini...

"Cormier vs. Miočić revanš...iako je na papiru DC blagi favorit, ne smijemo nikako zaboraviti da je Cormier već jednom nogom u zasluženoj mirovini. On si već sada planira život bez UFC-a", ističe Galešić i dodaje:

"S druge strane Miočić ima velik motiv i veliku volju pobijediti u ovom meču i revanširati se Cormieru za poraz. Meni je žao što nije htio odraditi jednu borbu prije ovog revanša. Jer... 'ring rust' zaista postoji, to je prava bolest i svi mi borci to dobro znamo."

Iako navija svim srcem za Miočića, Zelgova prognoza se poklapa s onom u kladionicama. Aktualni prvak je uoči revanša blagi favorit, ali...

"Ako sve zbrojim i oduzmem, procjenjujem šanse na 55-45 posto za Daniela Cormiera, ali uz veliku nadu i želju da će Stipe pobijediti, da će se revanširati i ponovno postati prvak svijeta", zaključuje.

U srijedu provjerite što o velikom revanšu Cormiera i Miočića misle KSW prvak Roberto Soldić i naš najbolji borac nižih kategorija Antun Račić.

Linker
18. svibanj 2024 20:56