UFC

‘Želim Alexa Pereiru, fanovi definitivno žele ovu borbu!‘: Khalil Rountree prozvao prvaka nakon nokauta nad Smithom

Khalil Rountree Jr.

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Vjerojatno je i sam svjestan da titulu ne može napasti na temelju samo ove pobjede, no ona mu je otvorila vrata ka vrhu poluteške kategorije

Svjestan je bio Khalil Rountree kakva mu se prilika otvorila kada su mu ponudili Anthonyja Smitha, a on ju je u potpunosti iskoristio te je objeručke prihvatio taj izazov na ‘‘short notice‘‘. Iako mu Smith nije bio originalni protivnik, borci su meč prihvatili, a deblji kraj je ipak izvukao nekadašnji iazazivač.

Rountree je u trećoj rundi borbe nokautirao Smitha savršeno tajmiranim aperkatom koji je Smitha poslao na pod. Vidio je Rountree da Smith više nije pri sebi te nije nastavio udarati, tako da je sudac uskočio i prekinuo meč. Bila je ovo najveća pobjeda u njegovoj dosadašnjoj karijeri, a onda je, ni više ni manje, prozvao prvaka Pereiru:

‘‘Jako, jako sam sretan. Morao sam biti spreman, nisam imao drugu opciju. Kada vam ponude takvo ime, nemate izbora nego biti spremni. Kapa dolje Anthonyju Smithu. Najveći izazov je bio iskoristiti ono što sam vidio. Nisam učinio ništa ludo, ovo je sve ono na čemu sam radio‘‘, rekao je Rountree nakon meča u kavezu.

‘‘Jedina stvar koju sada želim učiniti jest boriti se protiv Alexa Pereire. Mislim da je to borba koju fanovi žele vidjeti. Definitivno žele vidjeti tu borbu. Mislim da bi to bilo nešto jednostavno odlično‘‘, dodao je.

Vjerojatno je i sam svjestan da titulu ne može napasti na temelju samo ove pobjede, no ona mu je otvorila vrata ka vrhu poluteške kategorije. Zasigurno će biti kandidata da se bore protiv njega, a tko će to biti, vrijeme će pokazati.

Linker
26. travanj 2024 16:50