UFC

Želje Darrena Tilla nisu uslišane: Sean Strickland borit će se s protivnikom kojeg je i tražio

Sean Strickland

 Screenshot (Youtube, Mac Life)
Engleski borac nedavno je prozvao Seana Stricklanda, no UFC-ovi matchmakeri imaju druge planove

Proteklih godinu dana, Sean Strickland nametnuo se kao jedno od najzanimljivijih imena UFC-ove srednje kategorije. Četiri pobjede u toj kategoriji, zaredao je Strickland od kraja desetog mjeseca protekle godine pa sve do trenutno posljednjeg meča koji je odradio krajem srpnja ove godine.

Trebao je Strickland u sklopu UFC 268 priredbe tražiti i petu pobjedu zaredom (unutar srednje kategorije), no Luke Rockhold otkazao je nastup zbog ozljede. Poprilično frustriran bio je ''Tarzan'' koji se želi što češće boriti, a čini se kako ga meč čeka tek u drugom mjesecu iduće godine. Naime, Sean Strickland (24-3-0, 11-3 UFC) i Jack Hermansson (22-6-0, 9-4 UFC) trebali bi predvoditi UFC-ovu priredbu koja će se održati 05. veljače iduće godine. Informaciju su za MMA Junkie potvrdili brojni relevantni izvori.

Inače, Hermansson i Strickland visoko su rangirani unutar UFC-ove srednje kategorije. Švedsko-norveški borac Hermansson trenutno okupira šesto mjesto na ljestvici izazivača, dok je Strickland jedno mjesto niže. Pobjednik ovog meča dodatno će se približiti napadu na titulu, odnosno, pobjednik će vjerojatno doći na jednu pobjedu od napada na pojas.

Ugovaranjem ove borbe, UFC-ovi matchmakeri nisu ispunili želje Darrena Tilla. Naime, MMA borac iz Liverpoola izrazio je želju za borbom protiv Seana Stricklanda, no američki borac ubrzo se oglasio putem Twittera.

"Instagram me blokirao, šalio sam se oko smrti jednog pedofila i očito im se nije svidjelo. Neovisno o tome, neću se boriti protiv Darrena Tilla. Želim Costu, a ako on ne može smanjiti s vinom i kolačićima, želim Jacka", napisao je Sean.

Jack Hermansson također se ubrzo oglasio, a njegove želje zapravo su iste kao Stricklandove. Nadao se ''Joker'' borbi protiv Coste, no Strickland mu je bio druga želja. Pitanje je hoće li čelnici UFC-a uopće dopustiti Costin povratak u srednju kategoriju, no Jackove i Seanove želje uslišane su.

Linker
17. svibanj 2024 08:08