UFC

Zhang pronašla novi razlog za poraz od Namajunas: ‘Nakon toga nisam se više mogla fokusirati‘

Weili Zhang
 Alex Menendez/Getty images/Profimedia
Poraz koju ju je koštao titule Kineskinja još uvijek nije uspjelau potpunosti ostaviti iza sebe

Nakon što je nokautom u prvoj rundi, na UFC 261 priredbi, poražena od Rose Namajunas, čime je ostala bez titule UFC prvakinje slamka kategorije, Weili Zhang nije se pokazala kao dobra gubitnica. Iako je dan nakon poraza putem Instagrama čestitala, nedugo nakon toga je krenula tražiti revanš, a neke izjave u narednim danima bile su dijelom nekorektne, a dijelom i pomalo patetične. Tako je između ostalog za svoj poraz okrivila neprijateljsku atmosferu koju je dočekala u dvorani, uz komentar kako bi bilo drugačije da su se borile u Kini, ali da Namajunas tako što nikad ne bi prihvatila.

Sad je u razgovoru za South China Morning Post navela jedan novi razlog njene loše izvedbe. To je ono što nas je zapravo sve šokiraloa, lom noge Chrisa Weidmana u borbi protiv Uriaha Halla, borbi održanoj tik prije njene protiv Namajunas.

"Borac koji je nastupio borbu prije mene, koji je bio u istoj svlačionici kao ja, Chris Weidman, njegova noga jednostavno je pukla. Čak sam se udarili rukavicu o rukavicu s njim i poželjela mu sreću prije borbe, a onda sam vidjela kako mu noga puca. Mislim kako nakon toga moj um nije mogao biti u potpunosti fokusiran na borbu. Nisam bila fokusirana. A u ovakvom sportu ne smiješ izgubiti fokus niti stotinku sekunde. Ne, ne, to je toliko okrutno", prokomentirala je Zhang, koja je nedavno izjavila kako se pomirila s porazom, čak je Namajunas usporedila s Boginjom. Naravno, iako se pomirila s porazom, ne čudi da joj ovako nešto prolazi kroz glavu.

Ono što ne sakriva je činjenica koliko joj je poraz teško pao. Tek što je postala prvakinja i upisala jednu obranu titulu, njen cilj dugogodišnje vladavine ostao je neostvaren i sad mora izgraditi svoj novi put na vrh. Ipak, dodatno je potvrdila kako gleda samo prema budućnosti te kako je zapravo poraz lakše podnijela nego što je mislila da će biti kad on jednom dođe.

"Dok sam pobjeđivala bilo me je jako strah poraza, jako sam se bojala. A što više pobjeđujete, strah je veći, konstantno razmišljate o tome što će se dogoditi ako izgubite. Nakon poraza sam počela gledati unazad i sve je zapravo drugačije nego što sam zamišljala. Kao da sam naučila puno više nego što sam do sada učila iz pobjeda. Trenutno se osjećam sjajno, mentalno sam jača nego ikad", ohrabruje se sad već bivša prvakinja.

Situacija u ovoj kategoriji trenutno je neizvjesna. Namajunas još uvijek nije ugovorila iduću obranu titule, iako se čini da bi njena iduća protivnica trebala biti Carla Esparza. Esparza je povijesno prva prvakinja ove kategorije, a inauguracijski pojas osvojila je upravo u borbi protiv aktualne prvakinje. Što se tiče Weili, ona se nalazi na prvom mjestu ljestvice izazivačica, dok je druga Joanna Jedrzejczyk. Njih dvije odradile su najbolju borbu 2020. godine, no teško je očekivati da će pristati na revanš ako jedna od njih dvije nema pojas. Weili ima opciju okršaja protiv sunarodnjakinje Yan Xiaonan, koja četvrto mjesto ljestvice dijeli s MacKenzie Dern. Nju 9. listopada čeka borba protiv šestoplasirane Marine Rodriguez. Sedma borkinja ljestvice je Nina Nunes, a osma Claudia Gadelha.

Linker
17. svibanj 2024 09:35