“BH Buldožer” upozorava protivnike: “Očekujte bržeg, jačeg i luđeg Mehu!”

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 20.06.2017 14:43h Autor:

Elmir Mehić

Moćni sarajevski kick boksač Elmir Mehić će za nekoliko dana (27. lipnja) u ruskom Kazanu odraditi svoj sljedeći profesionalni nastup. Protivnik će mu biti 29-godišnji domaći borac Aleksandar Gričuk, a priredba na kojoj će nastupiti je poznati Tatneft kup.

“BH Buldožer” na opasnog Rusa (VIDEO)

“BH Buldožer” neko vrijeme nije bio u akciji, u međuvremenu je spustio kilažu i sada se natječe u poluteškoj kategoriji do 95 kilograma. Mehić se proslavio u Final Fight Championshipu gdje je publici uvijek pružao beskompromisne i atraktivne mečeve. 25-godišnji profesionalac trenira pod paskom legendarnog Dževada Poturka u sarajevskom gymu Jumruk.

U intervjuu za Fight Site, velika BH kick boksing nada se osvrnuo na nadolazeći meč te je poručio: “očekujte bržeg, jačeg i luđeg Mehu”.Nakon duže pauze nastupaš narednog vikenda u Kazanu na jakoj kick boksing priredbi. Što u praksi znači odrađivati meč u tako dalekoj destinaciji?

“Da, vraćam se nakon skoro godinu dana ponovno u ring. Ovo je drugi put da nastupam za Tatneft organizaciju. Organizatori su i ovog puta uzeli u obzir daljinu grada iz kojeg dolazim i tamo ću stići tri dana prije samog meča. To mi je dovoljno da se dovoljno odmorim i adaptiram na kompletnu situaciju. ”

Što možeš reći o protivniku, a što o Tatneft organizaciji koja je poznata upravo po ovakvim turnirima?

“Protivnik je Aleksandar Gričuk, domći borac. Za njega imam samo riječi hvale. Radi se o odličnom borcu koji dolazi iz standardne ruske kick boksing škole. No, ta škola u dosadašnjim mečevima protiv mene i nema pretjerano pozitivan score. Sama organizacija je na visokom nivou, osim ako se u proteklih godina, od kada sam zadnji put tamo nastupao, nije nešto promijenilo.”

Dugo te nije bilo u ringu, koji su osnovni razlozi duže pauze?

“Da dugo me nije bilo u ringu, kao što sam rekao u uvodu, gotovo godinu dana…Radilo se o malim problemima s ozljedama, ali i prevelikim obavezama na poslu koji radim. Sada su sve kockice napokon na svom mjestu i nadam se što češćim nastupima.”

U međuvremenu si spustio kilažu. Iz teške kategorije si prešao u polutešku. Zašto?

“Jednostavno sam nakon svog posljednjeg nastupa na FFC-u u Zagrebu odlučio spustiti kilažu, izmršati i doći u sebi prirodniju kategoriju. Boriti se sa čovjekom koji je skoro 30 centimentara veći od vas zvuči potpuno besmisleno. Vjerojatno ste i sami svjesni koliko je snage i energije potrebno da se onakav čovjek poput Colina Georgea zaustavi. Ne želim biti prosječan teškaš, želim biti najbolji poluteškaš!”

Koliko je teško bilo spustiti kilažu? Je li uključivalo i odricanja s obzirom da ste u Sarajevu poznati po dobroj hrani?

“Bilo je jako teško, ali to nije tema o kojoj volim pričati. Jer odmah ogladnim. Ćevapi su čudo ovdje…ha ha!”Što možemo očekivati novog od Elmira Mehića u ovom meču?

“Očekujte još bržeg, još jačeg i još luđeg Mehu u ovom dvoboju.”

Nekoliko puta si imao zakazan meč u FFC-u, no ozljede su se ispriječile. Kada se planiraš vratiti i protiv koga bi volio odraditi meč?

“U FFC ringu se osjećam kao kod kuće. Jednostavno uživam tamo se boriti. Očekujem što brži poziv. Ne bih govorio o protivnicima jer ja takve stvari volim prepustiti ‘match makerima’ koji slažu mečeve u toj promociji, a to su u FFC-u Orsat Zovko i Marko Petrak. FFC radi odličan match making i većina mečeva u toj promociji su već sada ostavili velik trag na regionalnoj borilačkoj sceni generalno… ”

Treniraš pod paskom legendarnog Dževada Poturka. Što to znači u praksi? Koliko je bitno njegovo iskustvo i čvrstoća?

“Dževad je prije svega moj brat i moj prijatelj. S njim trenirati je pravo zadovoljstvo. Svo znanje koje je stekao u ringovima i borilištima diljem svijeta sada prenosi na mene. To je neprocjenjivo. Svo znanje koje ima je i koje ja od njega stječem je za mene od velikog značaja.”Nedavno je drugi BH kick bokser Adnan Redžović iznenadio sve slavljem protiv Zimmermana i pobjedom na turniru u Nizozemskoj. Jesi li bio iznenađen?

“Da vam iskreno kažem, nisam bio iznenađen. Adnan je veliki sportaš i pravi vojnik u ringu. Dobar dio priprema za taj meč smo odradili zajedno, tako da sam bio svjestan oružja s kojima raspolaže i koja je pokazao u posljednja dva dvoboja.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI