Filip Pejić o povratku u FFC, svom novom timu i borbi za naslov s Vilom

intervjui 12.09.2016 09:15h Autor:

FIlip Pejić/ Photo by Igor Mićić

“Najveća promjena je u mojoj glavi”, zaključio je Filip Pejić nakon što je naučio veliku lekciju koja ga je koštala njegovog mjesta UFC-u. “Nitro” je u travnju debitirao za najjaču MMA organizaciju, ali nakon razočaravajućeg nastupa protiv Damiana Stasiaka pred domaćom publikom u Areni Zagreb ubrzo je uslijedio i otkaz. Međutim, Pejić je takav ishod i očekivao te je odmah nastavio s treninzima, ali ne bez velikih promjena. Prekinuo je suradnju s dugogodišnjim trenerom Bernardom Banom i zaputio se u American Top Team gdje ponovno uči i radi na svojim slabostima. Također, vratio se u perolaku kategoriju, kao i u Final Fight Championship te će se 23. rujna na FFC 26 priredbi u Linzu boriti za pero naslov protiv Ahmeda Vile, FFC-ove najnovije zvijezde i vlasnika titule u lakoj kategoriji.

Prekid suradnje s UFC-om ga nije iznenadio

“Za otkaz sam saznao preko svog menadžera Orsata Zovka. Rekli su da nisam zadovoljio
kriterije za prvu borbu i da moram još poraditi na sebi ako želim biti u tako velikoj
organizaciji. Očekivao sam otkaz i uopće me nije iznenadilo, zato i jesam ostao ovako sabran u glavi. Nakon takvog nastupa u kojem nisam pokazao ništa jednostavno nisam niti zaslužio biti dio UFC-a.”

Spuštanje u bantam bilo je previše

“To je bila najviše odluka mog trenera. On je mene pitao i rekao,’Ja znam da ti to možeš’.
Htio je da napravim veći rezultat, a zapravo, ja sam siguran u sebe da bi napravio puno veći
rezultat u perolakoj kategoriji. Visok sam borac, težak, i to što sam radio nije bilo najpametnije.”

Poučen iskustvom uveo je velike promjene

“Jako puno sam odrastao nakon ovog meča u UFC-a, a ponajviše u glavi. Moje mišljenje i
pristup borbi, kao i razmišljanje o mojim protivnicima, sve se promijenilo. Promijenio sam i okolinu. Sada radim s iskusnijim borcima što će biti vidljivo u mom sljedećem nastupu. Nakon sve one muke i stvari koje sam proživio u pripemama za UFC gdje sam skoro umro, sumnjam da bi sve ostalo po starom čak i da sam pobijedio. Jer kad osjetiš neke stvari na vlastitoj koži ne preostaje ti drugi izbor nego da tražiš promjenu i s nekim stvarima počneš ispočetka. Ja sada treniram više nego ikada. Stvarno nikada nisam ovoliko trenirao. Nakon UFC-a sam imao samo dva dana odmora i odmah sam nastavio s treninzima.”

Filip Pejic

Sa starim trenerom više nije bilo mjesta za napredak

“Prekinuo sam suradnju s Bernardom Banom zato što je moje razmišljanje sada potpuno drugačije i mislim da je to bilo potrebno nakon svih ovih godina. Mi smo se previše
sprijateljili i to više nije bio onaj ozbiljan rad kao što je bio na početku dok sam ja još jako puno učio, što se i vidjelo u mojim borbama. To je jednostavno na neki način stalo i po mom mišljenju je bilo potrebno napraviti promjenu. Mislim da je bitno mijenjati trenere. Kada s jednim trenerom dođete do određene razine i ne možete više puno napredovati tada ga je potrebno promijeniti. Tako bi trebalo biti u svakom sportu.”

“Nažalost, mislim da sam s Banom došao do tog limita i to se sada odrazilo na moju UFC
karijeru i debi u toj organizaciji gdje sam odradio najgoru borbu u životu. Tamo gdje sam
trebao biti najbolji ja sam odradio najlošije moguće. Nije moglo ispasti gore, ali eto,
život je škola.”

Novi dom pronašao je u American Top Teamu

“Promijenio sam klub i trenere. Sada treniram u American Tom Teamu. To je sada moj matični klub i planiram tamo ostati do daljnjeg. Dolaskom ovdje počeo sam puno raditi na hrvanju i jiu-jitsi. Naravno radim i stojku, ali ova dva segmenta želim podići na puno veći nivo nego što je do sada bio slučaj. Stvarno puno učim u radu sa Stipom, Sabom i ostatkom ekipe. Užasno puno sam već naučio, a još uvijek imam dosta prostora za napredak i usvajanje novih stvari.”

“Moje sposobnosti se dižu iz dana u dan jer sasvim je drugačiji osjećaj kada treniraš ovdje u kavezu naspram kocke od dvorane gdje si okružen samo zidovima. Onaj tko tvrdi da tu nema razlike ili da ona nije bitna, taj se uoće ne razumije u ovaj sport.”

FFC-ovo širenje na američko tržište otvara nove mogućnosti

“Najvjerojatnije ću u budućnosti pripreme odrađivati i u SAD-u, no sve zavisi o mom
menadžeru. Sada je ispred nas priredba u Austriji tako da nema potrebe da idem ‘preko bare’, ali nakon toga će biti još evenata u Americi na kojima ću nadam se nastupiti pa ću se onda također i spremati tamo.”

Filip Pejić /Photo by Igor Mićić

Povratak u FFC

“Tu sam debitirao na velikoj sceni. Dolazim po svoj pojas koji sam već trebao nositi oko
struka tako da se sada nadam da ću ga uz božju pomoć, i ako bude zdravlja, uzeti. Želim malo jače skalpove, jače protivnike, i nadam se da ću ih poskidati sve po redu, zapravo, uvjeren sam u to.”

Novo poglavlje počinje s Ahmedom Vilom

“Vila nema previše iskustva, do sada je odradio samo nekoliko mečeva. No riječ je o mladom i perspektivnom borcu tako da očekujem zaista dobru borbu, i to je ono što je najbitnije. U
ringu će ga dočekati verzija Pejića s kojom se još nitko nije suočio.”

O Vilinom osvajanju FFC naslova u lakoj kategoriji

“Svatko može pobijediti. MMA je sport u kojem nikada ne možete biti sigurni u ishod meča. Po meni, Halmi u toj borbi nije pokazao ništa i Ahmed je zasluženo uzeo taj pojas. Nemam što reći, svaka mu čast, ali s pojasom do 66 kg se neće vratiti kući (smijeh).

Nakon kaveza vraća se u ring

“Ja obožavam ring, volim i kavez. Jednostavno volim se boriti, nije bitno gdje, samo što ću
sada biti drugačiji i vraćam se na staru kilažu tako da mislim da ću ponovno eksplodirati.
Vraćam se na pobjedničke staze.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI