Foad Sadeghi – Austrijska legenda najavila FFC debi i meč s bivšim izazivačem

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 14.03.2016 15:44h Autor:

Foad Sadeghi (Facebook)

Final Fight Championship i u novoj sezoni namjerava održati dobar odnos s austrijskom publikom. Uspjehe koje su polučili FFC 16 i FFC 19, ponajbolja europska borilačka promocija pokušat će ponoviti i u svom trećem posjetu austrijskom tlu. Odličan popis borbi i dva meča za titulu itekako su dobra pozivnica za sve ljubitelje borilačkih sportova. Jedan borac bi posebno trebao zainteresirati austrijske fanove, a riječ je o istinskoj legendi tamošnje borilačke scene, Foadu Sadeghiju, koji će 18. ožujka u Beču predvoditi kick boksing dio večeri u okršaju s Tigranom Movsisyanom.

Trebao se Sadeghi susresti s Teom Mikelićem, ali je hrvatski borac morao otkazati nastup zbog puknuća šake. Stoga su se čelnici FFC-a našli u nezahvalnoj situaciji te su bili prisiljeni u kratkom razdoblju pronaći zamjenu za austrijskog veterana. Sadeghi je ipak renomirano ime na borilačkoj sceni kojem je trebalo pronaći adekvatnu zamjenu, čak je i sam borac sugerirao kako ga zanima samo ozbiljan protivnik.

Ovakav rasplet situacije je legendarnom borcu donio bivšeg izazivača Tigrana Movsisyana, borca koji je prošle godine, baš na austrijskom tlu, nokautirao Sadeghijevog nesuđenog protivnika i time izborio meč za naslov kojeg je tada držao Slovenac Samo Petje.

Promjene protivnika su sastavni dio ove igre, a s time će se složiti i glavna zvijezda kick boksing dijela večeri koja se kroz dugogodišnje iskustvo i preko 130 nastupa naviknula na ovakve stvari.

U ovom je sportu sve moguće, tako da sam se naučio nositi s ovakvim problemima. Iskreno, ne znam je li mi ova promjena donijela težeg protivnika. Sad se borim s Movsisyanom i na njega se moram koncentrirati“, prokomentirao je Sadeghi promjenu protivnika te poručio kako će u dobroj formi i bez ikakvih ozljeda dočekati meč s Movsisyanom.

U kojem Vam segmentu Movsisyan predstavlja najveću prijetnju i imate li neku poruku za njega?

Ne znam koja bi bila njegova najopasnija oružja, iskreno, to me ni ne zanima. Borim se od svoje 15. godine i ja ću odrediti smjer u kojem će ići ovaj dvoboj. Poruka? Sviđa mi se Tigran, on je dobar čovjek i sjajan borac! Samo nas pustite da odradimo dobar meč i bolji će pobijediti.

Iza Vas su brojni Muay Thai i kick boksing nastupi, koji od dva sporta više preferirate?

Najviše uživam u K-1 nastupima.

Jeste li se možda okušali u još nekom sportu?

Jesam, u boksu, ali isto tako uživam i u plivanju te ponekad zaigram nogomet.

Nastup u Multiversum Schwechat dvorani će ujedno biti i Sadeghijev debi za uglednu hrvatsku promociju. Sasvim očekivano, borac njegovog kalibra si je visoko postavio letvicu.

Sviđa mi se FFC, ipak pričamo o jednoj od najboljih organizacija. Velika mi je čast nastupiti na ovoj priredbi, a moj konačan cilj je osvajanje titule!

Pokušavali smo pronaći Vaš službeni omjer, informacije do kojih dolazimo se razlikuju od izvora do izvora. Neki navode da ste sudjelovali u više od 200 profesionalnih borbi. Koji je zapravo Vaš službeni omjer?

Ovo će biti moja 133. borba i 103. pobjeda.

Koliko često nastupate i kako biste opisali Vaš poseban odnos s austrijskim navijačima?

Brojka se razlikuje od godine do godine, ali uglavnom je riječ o četiri do osam nastupa godišnje. Ovdje imam puno dobrih prijatelja i sponzora. Volim svoje navijače, bez njih sve ovo ne bi bilo zabavno. Oni mi daj snagu i sretam sam što ih imam.

Našim je čitateljima posebno zanimljiva bila Vaša borba s Markom Adamovićem. Bio je to prilično izjednačen meč koji je otišao na Vašu stranu, ali je dosta naših čitatelja, kao i članova tima talentiranog srpskog borca, steklo dojam da je odluka mogla otići na njegovu stranu. Kako ste Vi doživjeli taj meč?

Ako je riječ o izjednačenoj borbi, onda je i normalno da njegov tim smatra kako je on pobijedio, ali ja sam razgovarao sa sucima i oni su mi rekli da mi je pripala svaka runda. Ja sam sportaš i ako bi mi rekli da sam izgubio, to bih i prihvatio, ali sam i sam pogledao taj meč 50-ak puta i siguran sam kako je odluka ispravna. Iznimno poštujem Marka, on je te večeri pokazao veliko srce.

Iako u ringu nema milosti, Sadeghi je izvan njega sasvim skromna, pristupačna i obična osoba koja vrijeme voli provoditi u društvu obitelji i prijatelja. Upravo će mu oni biti najveća podrška u susretu s “Armenskim tigrom” koji se, nakon poraza od Petjea, svim silama želi vratiti na pobjedničke staze te ponovno napasti pojas u lakoj kategoriji.

Okršaj Sadeghija i Movsisyana, kao i ostatak FFC 23 priredbe, ne propustite ovog petka od 20:00 sati u izravnom prijenosu na Fight Channelu i Fightchanneltv.com-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI