Golčić: Ovo je fantastična prilika u karijeri, gledatelji neće biti razočarani!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 10.04.2013 11:02h Autor:

Christian Golčić

Christian Golčić rodio se u Švedskoj, ali njegovi korijeni su hrvatski te je mlađi brat K-1 i Muay Thai borkinje Veronike Golčić koja je u našoj regiji već odradila nekoliko borbi te je mnogima poznata. Christian je upravo u Umagu prošlog ljeta odradio svoj debitantski MMA meč kada je prekidom u prvoj rundi svladao Dražena Glavaša, finalista MMA lige Hrvatska.

Nakon prilično uspješne Muay Thai karijere, u posljednje se vrijeme posvetio puno više MMA borbama, a upravo će u Splitu odraditi svoj treći meč te će u Velikoj dvorani Gripa tražiti 19. travnja novu pobjedu u svojoj karijeri.

Final Fight vraća se na scenu s velikim planovima, koliko za tvoju karijeru znači nastup u jednoj takvoj organizaciji koja za plan ima postati jedna od najboljih na svijetu kroz određeno razdoblje?

"Ova prilika mi znači jako puno. Shvatio sam ovu borbu iznimno ozbiljno jer želim pokazati svoj pun potencijal tijekom meča u Splitu. Vrlo sam sretan što mi je pružila prilika nastupiti na jednom takvom eventu."

Možeš li nam reći nešto o svom protivniku?

"Od onoga što sam uspio saznati o njemu, Tomislav Spahović je prilično eksplozivni hrvač. Čini se kao prilično čvrst borac i možete biti sigurni da se ne radi o bezazlenom protivniku, pa nema ni govora o nekakvom eventualnom podcjenjivanju."

Kako napreduju pripreme i hoće li biti napravljena kakva posebna taktika za ovu borbu?

"Proučio sam svog protivnika prilično dobro i mogu samo reći da ću biti potpuno spreman za meč protiv njega. O detaljima ovom prilikom ipak ne bih htio govoriti."

Možeš li prognozirati ishod glavne borbe večeri između Igora Jurkovića i Raula Catinasa?

"Očekujem da nakon borbe Igorova ruka bude podignuta. On je vrlo kvalitetan borac i vjerujem da će pružiti svoj maksimum kako bi dao sve od sebe jer želi slaviti pred domaćom publikom u Hrvatskoj."

Koji meč se tebi osobno čini najzanimljivijim na Final Fightu 3?

"Bit ću iskren, pa ću reći da očekujem da upravo moj meč bude najzanimljiviji na Final Fightu 3. Potpuno sam fokusiran na tu borbu i svjestan sam da si dobrim nastupom mogu otvoriti mnoga vrata. Osim mog okršaja protiv Spahovića, izdvojio bih još glavni meč večeri između Jurkovića i Catinasa, ali vjerujem da će i meč Ante Delije biti vrlo zanimljiv gledateljima."

Postoje li već kakvi daljnji planovi za tvoju karijeru nakon nastupa na Final Fightu?

"Kontakti s brojnim menadžerima i promotorima su u posljednje vrijeme prilično česti. Mogu reći da postoji prilično velik interes za moje nastupe, ali trenutno nemam ništa službeno dogovoreno, pa u detalje u ovom trenutku ne bih ipak išao."

K-1 WGP Finale je iza nas, kakvi su tvoji osobni dojmovi eventa i na Cro Copove posljednje nastupe?

"Bio je to event na vrlo visokoj razini i jako mi je žao što nisam bio u Areni Zagreb. Mirko me zaista impresionirao svojim nastupom i vrlo mi je drago da je upravo jedan od mojih najdražih boraca svih vremena osvojio K-1 WGP Finale."

"Htio bih iskoristiti i ovu priliku kako bi zahvalio cijelom timu koji stoji iza Final Fighta što su mi pružili ovu priliku. Mogu biti sigurni da neću razočarati nikoga. Pozivam sve da 19. travnja dođu u dvoranu i budu spremni za pravi spektakl", rekao je Christian u razgovoru za Fight Site.

Zoran Zdelar
zoran.zdelar@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI