Jurković: Moram se paziti Catinasovih ubojitih krošea, a siguran sam da će vam svidjeti moja taktika!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 16.04.2013 09:15h Autor:

Jurković VS Silva (foto: Ben Pontier)

Igor Jurković dobio je čast nastupiti u glavnoj borbi večeri na prvom ovogodišnjem eventu Final Fight Championship borilačke organizacije. Nema nikakve sumnje da će njegov okršaj 19. travnja protiv odličnog Rumunja Raula Catinasa podignuti splitsku publiku na noge, a u intervjuu za Fight Site najavio nam je i nekakvo iznenađenje u svojoj taktici!

Final Fight vraća se na scenu s velikim planovima, koliko za tvoju karijeru znači nastup u jednoj takvoj organizaciji koja za plan ima postati jedna od najboljih na svijetu kroz određeno razdoblje?

"Naravno da znači puno, ne samo za mene, već za sve koji žele uspjeti u svojoj borilačkoj karijeri, a ja sam također među njima. Nadam se i vjerujem da će Final Fight organizacija uspjeti u svojim planovima."

Možeš li nam reći nešto o svom protivniku?

"Raul Catinas dolazi iz Rumunjske, nešto je malo niži od mene, ali izuzetno opasan sa svojim krošeima, tako da ću se toga morati jako paziti. Smatram da sam kondicijski spremniji."

Kako napreduju pripreme i hoće li biti napravljena kakva posebna taktika za ovu borbu?

"Pripreme napreduju odlično, sve ide po planu. Tu mi uvelike pomažu moji prijatelji i sparing partneri Tomica i Darijan Paladin, Valentino Venturini, Ivan Bijelić te Mladen Kujundžić. Naravno da smo pripremili posebnu taktiku, no nju ćete otkriti u meču. Siguran sam da će vam se svidjeti."

Koji meč se tebi osobno čini najzanimljivijim na Final Fightu 3?

"Okršaj Pretenija i Kete je meč koji me jako zanimao, pa mi je žao što se Agron ozlijedio, ali znam kako mu je. Uvjeren sam da bi njegov meč bio fantastičan, a borba koja mi je još iznimno zanimljiva je okršaj Mladena Kujundžića i Roka Štrucla."

Postoje li već kakvi daljnji planovi za tvoju karijeru nakon nastupa na Final Fightu?

"Naravno da postoje. Moja želja je nastupati na što je više moguće Final Fight priredbama, ali moj glavni cilj je ponovni plasman na Glory Grand Slam, pa se nadam da ću svojim pobjedama ponovno izboriti mjesto u tako odabranom i elitnom društvu."

K-1 WGP Finale je iza nas, kakvi su tvoji osobni dojmovi eventa i na Cro Copove posljednje nastupe?

"Kad sam saznao da će se K-1 World Grand Prix održati u Zagrebu bio sam oduševljen. Kad tome još i dodamo Mirkov trijumf, bila je to večer iz bajke. Cjelokupni event je bio na svjetskoj razini."

"Pozivam sve fanove i ljubitelje borilačkih sportova da u što većem broju u petak 19. travnja dođu u Veliku dvoranu Gripe i pogledaju pravi borilački spektakl, mogu biti sigurni da ćemo im ja i ostali borci prirediti noć za pamćenje", rekao je Igor Jurković u razgovoru za Fight Site.

Zoran Zdelar
zoran.zdelar@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI