Luka Jelčić Fight Siteu otkrio pregovore s vodećim svjetskim promocijama!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 10.10.2016 15:16h Autor:

Krasimir Stanev vs. Luka Jelčić

Tri godine je Luka Jelčić čekao na novi nastup pred zagrebačkom publikom. Talentirani hrvatski borac s irskom adresom se u svoj rodni grad vratio kako bi nastupio na Bilić-Erić Security Fight Night 8 priredbi. Očekivano, za Luku nije izostala ni velika podrška s tribina  “Športske dvorane Dubrava”, a istoj se odužio atraktivnim i ekspresnim završekom.

Za pobjedu nad bugarskim predstavnikom Krasimirom Stanevom, Luki je trebalo tek nešto više od minute, a do iste je došao rijetko viđenim Von Flue gušenjem.

“Drago mi je da iza mene i dalje stoje moji Hrvati i Zagrepčani. Sreo sam dosta poznatih ljudi s kojima sam radio u svojim počecima. Prvi meč sam imao s Igorom Pokrajcem u kutu, a on je i danas bio ovdje te mi je znao dobaciti pokoji savjet. Bilo je sve ovo nekako nostalgično. Vidio sam i neka stara lica s kojima sam igrao nogomet, a tu je i Miroslav Ćiro Blažević bio sa strane. Sve mi je to bilo ludo. Vidiš ga na televiziji, kao klinac ga susrećeš po gradu, a onda ti bude tu uz ring i gleda te kako se boriš”, otkrio je Jelčić svoje prve dojmove Fight Siteu.

Von Flue gušenje je stiglo kao nagrada za dugogodišnji rad

“Već godinama radim na tom zahvatu. Riječ je o Von Flue gušenju i dosta je poznato u posljednje vrijeme. Malo mi je tu i Igor dobacio par detalja. Prije svega da odem još malo na bok, ali nisam išao odmah jer je moj protivnik dosta kompaktan i jak. Znao sam da je hrvački dobro potkovan jer dolazi iz Bugarske. Nisam si htio dozvoliti da me iz mosta prebaci u lošiju poziciju tako da sam dosta inzistirao na frontalnoj poziciji, a kad sam čuo da se guši sam otišao bočno te malo pojačao pritisak. Jednom, kada su mu noge pale, pretpostavio sam da je zaspao, ali nisam ga mogao odmah pustiti jer bi se izvukao da se radilo o pogrešnoj procjeni. Ovako sam još malo držao, a onda sam skužio kako spava. Čuo sam i gospodina Bana kako iz publike viče da je zaspao, tada sam ga i pustio.”

Odmah ste se obratili sucu, je li po vama prekasno reagirao?

“To je toliko rijetko gušenje tako da ne mogu kriviti suca. Još smo bili i blizu štrikova pa pola toga nije vjerojatno mogao ni vidjeti. Još kad mene vidi ovako žgoljavog i kad vidi mog protivnika, vjerojatno ne bi ni pomislio da se tako nešto dogodilo. Naravno, šalim se… To je takvo gušenje koje moj trener John Kavanagh zove ‘Shoulder of Justice’ (Rame pravde) jer kao zadovoljiš pravdu ako netko baš inzistira na toj giljotini.”

Što sada slijedi, imate li već neke ponude za novi nastup?

“Bellator dolazi krajem godine u Irsku i nadam se da ću upasti na taj ‘card’. Borbu prije ove sam odradio s dobrim borcem iz najboljeg poljskog tima tako da bih opet volio nekog takvog ili možda nekog veterana. Znam i da FFC radi priredbu u Zagrebu u 12. mjesecu pa tko zna, možda dobijem priliku opet popričati s Markom Petrakom i gospodinom Orsatom Zovkom.”

“Tko zna što će biti s FFC-ovim pojasom u lakoj kategoriji”, nastavio je Jelčić, “jer mislim da bi Ahmed Vila mogao otići čak i u bantam kategoriju. Vidjet ću koja je ponuda bolja, naravno da bih volio prvo pred svojom publikom nastupiti za pojas”, poručio je Luka pa nadodao, “imam osjećaj i da će se UFC ponovno vratiti u Hrvatsku iduće godine, tako da bih prije toga volio jednu borbu s nekim jačim imenom gdje ću dokazati gdje pripadam i samim time dobiti poziv koji toliko sanjam.”

Je li već bilo nekih konkretnih razgovora sa spomenutim promocijama?

“Moj je menadžer imao nekoliko razgovora te znam da Bellator i One FC računaju na mene u slučaju da se netko ozlijedi. Stalno sam u treningu tako da sam im dobar izbor u takvoj situaciji. Vidjet ćemo, nadam se nekom pozivu. Svejedno mi je, ne bih se bunio na ponude iz Rizina, One FC-a, Bellatora i UFC-a. Samo se želim boriti s najboljima. Znam da neću trajati još 10 godina, imam još pet, možda sedam – osam ispred sebe. Onda klince pod ruku i u park sa ženom”, zaključio je Luka nakon još jedne uspješne borilačke večeri.

>Bilić-Erić Security FN 8: Jelčić se pred Zagrepčane vratio brzinskim Von Flue gušenjem, Majkić svladao Pericu

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI