Luka Jelčić: Znam da sam bolji od Vasića u svakom segmentu borbe

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 29.04.2013 15:44h Autor:

Davis Vasic vs Luka Jelcic

23-ogodišnjeg Luku Jelčića (3-0) mnogi borci smatraju najnadarenijim predstavnikom MMA scene u Hrvatskoj. Svoj debi za Final Fight Championship odradit će u Zadru 10. svibnja protiv pobjednika hrvatske MMA lige u srednjoj kategoriji Davida Vasića. Okršaj Jelčić-Vasić bit će održan u catchweightu od 81 kg.
Njihov sudar očekivao se u sklopu Lige, no Jelčića je od borilišta udaljila ozljeda.

„Sada sam hvala Bogu zdrav, osim što sam isprebijan od spariranja. Uspio sam se oporaviti od ozljede aduktora zbog koje nisam tri mjeseca mogao raditi apsolutno ništa. U svaki meč, pa tako i u ovaj s Davidom Vasićem ulazim isto. Samo sam neke stvari malo prilagodio njegovom stilu borbe. Kroz cijelu godinu treniram isto. Radim  na tehnici, snazi, te na kondiciji i trudim se što više čuvati od ozljeda jer sam prije previše sparirao s Pokrajcem, Truščekom, čak i kick bokserima i boksačima iz  kluba Petar Zrinski i Velike Gorice. Tada sam vjerovao da će mi toliko puno sparinga koristiti. U neku ruku i je jer sam stekao dosta iskustva, no što se tiče tijela nije bilo tako. Sada sam dosta koncentriran na samoga sebe“ rekao je Jelčić.

„Znam da sam bolji od Davida Vasića u svakom segmentu borbe, ali borba je borba i svašta se može dogoditi. U taj meč ulazim kako bih dao sve od sebe i vidjet ćemo 10. svibnja."

-MMA borbe u FFC-u se održavaju po modificiranim pravilima PRIDE-a. Kakav je tvoj stav o tome?

"Nasilje. To je moj komentar."

Iako si još vrlo mlad imao si priliku trenirati s vrhunskim borcima poput Igora Pokrajca ili Natea Diaza, gdje sada treniraš?

Napustio sam Croatian Top Team i sada treniram u Black Dragon akademiji na Savi pod vodstvom Dubravka Čolića, Ilije Čavarovića i Mateja Truhana. Ovim putem bih se zahvalio i prijatelju i kolegi Ivici Truščeku koji mi jako puno pomaže.

U Zadru će se održati još jedan zanimljiv MMA ogled između tvog prijatelja Ivice Truščeka i Vase Bakočevića.

"Očekujem Truščekovu pobjedu. Znam za što je sposoban jer svaki put kad trenira u Zagrebu treniramo zajedno. Izgleda odlično na treninzima i napokon je dao tijelu vremena da se odmori, te očekujem najboljeg Truščeka do sada. Vaso, kao i Ivica, ima superzabavan stil borbe i po meni to je borba večeri."

Kako je uopće došlo do tvog odlaska u Stockton u tim Cesara Gracieja?

"Kad sam imao 17 ili 18 godina Dan Black, Muay Thai trener u Graciejevom timu, na mom You tube kanalu ostavio je komentar, zatim smo postali facebook prijatelji i počeli komunicirati. Kada sam s Croatian Top Teamom putovao na Pokrajčev meč u Las Vegas i kada je došlo do komplikacija sa smještajem odlučio sam kontaktirati Dana i potražiti svoju priliku u Cesar Gracie Fight Teamu pitavši za smještaj i trening. On mi je rekao da ne brinem i da dođem kod njega u Stockton. Dočekao me prijatelj braće Diaz i odveo u njihovu kuću gdje sam upoznao Nicka i Natea i njihovo društvo, ali Nick se te večeri vjerojatno nije sjećao. Kad smo se ujutro probudili i ponovno upoznali rekao mi je da idemo trčati i plivati u brda s ostalim dečkima, te mi je nakon tri dana druženja rekao da ostanem kod njih u kući. Primili su me raširenih ruku, dijelili su hranu sa mnom i pomagali su mi gdje god su stigli. Trudio sam se vratiti time da sam sparirao sa svima i pomagao, najviše Nateu Diazu koji se spremao za meč s Marcusom Davisom koji je kontragard poput mene. Na kraju sam tamo ostao dva mjeseca, iako sam prvotno planirao ići trenirati u Vegas. No, taj grad kao mjesto treninga nije po mom ukusu."

-Možeš li nam nešto reći o svom načinu prehrane. Poznato je da si neko vrijeme izbjegavao meso.

"Osam mjeseci sam bio pesco-vegetarijanac, odnosno jeo sam ribu, voće i povrće. Prije u svojoj prehrani nisam imao ništa osim mesa i voća, dok sad vjerojatno zbog tog iskustva s jednom vrstom vegetarijanske prehrane imam apsolutno sve što treba mom tijelu za treninge kojima ga izlažem. Nakon ozljede aduktora shvatio sam da mi mišićno tkivo nije isto kao i prije. Dosta aminokiselina i ostalih stvari koje se dobivaju iz mesa nedostajale su mom tijelu i odlučio sam se vratiti mesu, ali i zadržati puno voća i povrća u prehrani."

Prvi nastup nakon ozljede odradio si na božićnom turniru u Osijeku i to u disciplini low kick. Planiraš li i dalje nastupati u različitim stilovima borbe?

"Krajem prošle godine borio sam se u Osijeku i to u kategoriji do 85 kilograma jer mi se nije dala skidati kila i pol. Prvu borbu odradio sam s dečkom koji trenira samo godinu dana, pa nemam puno toga za reći. Išao sam na prekid i dobio ga u drugoj rundi. Drugu sam borbu odradio s borcem iz splitskog Pit Bulla i budući da nisam bacio dovoljno low kickova po mišljenju sudaca izgubio sam po tim pravilima. Bio sam puno bolji na ruke, no u sudačkim očima sam izgubio 2:1 iako je njemu oduzet i bod zbog niskog udarca. Vjerojatno ću se boriti i dalje u različitim disciplinama, ali to će biti po pravilima K-1 i tajlandskog boksa, jer low kick više ne smatram realnom borbom."

Kakvi su ti planovi nakon Final Fighta u Zadru?

"22. lipnja nastupam u Australiji u Melbourneu na humanitarnoj priredbi na kojoj će se skupljati prilozi za razminiranje Hrvatske i sredstva za prostorije Bandog MMA tima iz Zadra. Iako sam iz Black Dragona tamo ću nastupitiu kao njihov član. Ime protivnika još ne znam, ali nastupam u svojoj prirodnoj kategoriji od 77 kilograma. U Hrvatskoj MMA ligi sam nastupao u srednjoj kategoriji zato jer je vaga bila četiri sata prije meča, a smatram da nije zdravo skidati kilograme tako malo vremena prije borbe."

"Želio bih se zahvaliti svojim sponzorima Euro dietu, Playbox grupi, svom treneru za fizičku pripremu Goranu Sajku, treneru za udarački dio Kreši Merčepu, Mariju Butini koji mi pomaže s fokuserima, fizioterapeutkinji Alici Fabijanić, mom prijatelju Govindu koji mi drži sate joge, momcima iz UFK Trešnjevka, najviše naravno mojoj Black Dragon akademiji, Rupa Underground borilačkoj opremi koja je uvijek bila uz mene, mojoj curi i obitelji koji me svaki dan trpe. I naravno cijeloj ekipi Fight Channela. Svima veliko hvala."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI