Mladen Brestovac: FFC se diže svakim eventom, zadovoljan sam protivnicima koje mi dodjeljuju

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 15.09.2016 17:47h Autor:

Mladen Brestovac

Zvijezda kickboxing dijela FFC 24 priredbe, koja se idućeg tjedna održava u austrijskom Linzu, sigurno je Mladen Brestovac, prvak teške kategorije kojem će to biti deseti ulazak u ring najbolje regionalne borilačke promocije.

Mladen Brestovac dio je FFC-a od samog početka, još od oživljavanje ove promocije eventom “Cro Cop Final Fight”, a do sada je odradio ukupno devet FFC borbi. Osim Hrvatske, promocija ga je do sada vodila u Makedoniju, Sloveniju i SAD, a sad je napokon vrijeme da debitira i pred austrijskom publikom.

U Linzu će po treći put braniti FFC pojas u teškoj kategoriji. Colin George i Steven Banks ga do sada nisu uspjeli ugroziti, a sad mu slijedi Damian Garcia, španjolski borac koji trenira u Njemačkoj. Tom priliku smo porazgovarali s Mladenom.

Došli smo već do tvoje jubilarne desete FFC borbe. Možeš li ukratko opisati svoje dojmove kako je promocija rasla, pa tako i ti zajedno s njom?

Dojmovi su odlični, FFC promocija se iz regionalne organizacije pretvorila u svjetsku organizaciju, koja je među rijetkima u svijetu da radi evente po Europi i Americi. Iako je tim koji radi sve poslove ostao brojem gotovi isti, promocija se diže kvalitetom iz eventa u event.

Jesi li nakon prve borbe očekivao da bi ovo moglo toliko potrajati?

Iskreno, nisam. Na našim prostorima je teško postaviti dobar biznis na stabilne noge, a pogotovo ako je riječ o vrhunskom sportu kao što su kickboxing i mma, a koji inače nisu mainstream sportovi.

Protivnik u novoj obrani titule ti je Damian Garcia. Koliko znaš o njemu i posjeduje li neke kvalitete na koje je potrebno posebno pripaziti?

Ne poznajem ga previše, osim videa koje sam pogledao na internetu. Koliko vidim, riječ je o boksaču koji uz kickboxing radi i profesionalni boks, tako da se onda najviše treba paziti njegovih ručnih tehnika.

Često čitamo komentare kako ti FFC servira lagane protivnike koje lako prolazis. Koji je tvoj komentar na to?

Moj komentar je da vrhunski protivnici te moja malenkost kada govorimo o borbi s njima, zahtijevaju uvjete koji su FFC-u zasada neisplativi tj. ne ulaze im u budžet za priredbe. Mislim da sam imao dosta dobrih protivnika u FFC-u, protivnika s kojima bi drugi borci iz Hrvatske sigurno imali velikih problema.

Kad pogledamo posljednje borbe Rica Verhoevena dojam o tvom nastupu protiv njega je sve bolji. Napokon je počeo i završavati borbe. Misliš li da on još dodatno napreduje i kakvo bi imao rješenje za njega da se uskoro ponovno sretnete?

Drago mi je da ljudi napokon shvaćaju koliko je Rico zahtijevan i težak protivnik, komentari na moju borbu s njim su bili da sam ostao bez snage te da nisam bio spreman. Onda izgleda da ovi koje je nokautirao u prvoj ili drugoj rundi nisu ni trenirali za taj meč s njim.

Kickboks scena je napokon dočekala meč Rica i Badra Harija, kakve su tvoje prognoze za njega?

Iskreno, za mene je Badr bolji borac, gledano koliko je tehnički talentiran i koliko je fizički moćan u svojim borbama. No, mislim da će Rico pobijediti u tom meču iz razloga što je u vrhunskom kontinuitetu treninga i mečeva.

Kako je Mladen Brestovac proveo ljeto, odnosno vrijeme između dvije obrane FFC naslova?

Proveo sam ga trenirajući jer sam znao da imam borbu u rujnu.

Kad smo posljednji put razgovarali, nije bilo kontakta s Gloryem. Jesu li se u međuvremenu javili?

Javili su se, vjerojatno je ću odraditi borbu za njih do kraja godine.

Kako si do sada zadovoljan ovom godinom te kakvi su planovi i ambicije za 2017.?

Iako sam imao jednu pobjedu i jedan poraz, jako sam zadovoljan. O ambicijama ne razmišljam, idem iz borbe u borbu, najbitnije mi je da sam zdrav te da uživam u treninzima i borbama.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI