Pokrajac uoči “Feijaoa” dobio novi ugovor u UFC-u!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 29.10.2013 11:27h Autor:

Igor Pokrajac

Igor Pokrajac je uoči 11. nastupa za UFC potpisao novi ugovor s najjačom svjetskom MMA promocijom – saznaje Fight Site. The Duke će 10. studenog u Brazilu stati na suprotnu stranu kaveza opasnom Rafaelu Cavalcanteu s novim poboljšanim ugovorom na četiri dodatne borbe. I ovo pokazuje koliko UFC-ovi čelnici cijene Hrvata koji u posljednje vrijeme ne pobjeđuje, ali uvijek pruži atraktivan i požrtvovan nastup.

"Zahvaljujem se svojim američkim i hrvatskim agentima koji su odradili logistički dio posla i osigurali mi novi ugovor s UFC-om na četiri dodatne borbe. To su Oren Hodak i Igor Čimbur. Zadovoljan sam jer je UFC očito ponovno prepoznao moje kvalitete", izjavio je Pokrajac za Fight Site.

Je li novi ugovor bolji nego stari?

"Uvjeti su nešto bolji. Svaki novi ugovor do sada koji sam potpisivao s UFC-om je bio bolji i bolji u financijskom smislu."

Znači li to da Pokrajcu više ne treba svakodnevan posao izvan borilišta?

"U nekim idealnim uvjetima možda i da. Ovako ipak ne. Ja još uvijek svakodnevno radim u uredu. Također imam ljude s kojima odrađujem privatne treninge. Za njih uvijek nađem vremena i oni su mi vrlo bitni."

Pokrajac je u posljednjih godinu dana potpuno promijenio tim. U Brazil putuje izmjenjena ekipa u kojem sastavu?

"Mario Draksler je trener fizičke pripreme, Bojan Mirković je zadužen za BJJ, Zvone Boban za stojku, a Tomo Mičur za hrvanje. Svi su odradili odličan posao na ovim pripremama."

Ovo je za Pokrajca prvi nastup u Brazilu?

"Da, prvi put se tamo borim. Vremenska razlika je tek četiri sata tako da neće biti većih problema za prilagodbu. Putujemo 4.11, a meč je 9. odnosno 10. prema hrvatskom vremenu. Tih par dana ću iskoristiti za skidanje kilograma."

Kako stojite s kilama u ovom trenutku?

"Uvijek sam negdje oko 100 kg. Neće biti nikakvih problema sa skidanjem kilograma baš kao niti nikada do sada."

Kakva je forma tjedan dana prije odlaska u Brazil?

"Forma je svaki put sve bolja i bolja. Imam osjećaj da svaki put napredujem. Za ovaj meč sam dodatno radio na  hrvanju jer se pokazalo da sam taj dio zapostavio dok sam trenirao neke druge segmente. Vratio sam se svojim korijenima. Vratio sam taj osjećaj i dodatno usavršio neke tehnike koje sam zapustio."

Mnogi se slažu da bi meč protiv Cavalcantea mogla odlučiti fizička priprema. O tome smo razgovarali prije mjesec i pol dana. Kakva je sada situacija?

"Mislim da sam i taj segment dignuo na još jedan nivo više. Probio sam neke granice apsolutne snage koje sam postizao ranije. Aerobno sam uvijek bio maksimalno spreman i vjerujem da ukoliko meč ode do treće runde da ću biti u prednosti naspram svog protivnika."

Taktika?

"Nemam taktiku, nego uvijek prolazim scenarije koji bi se mogli dogoditi tijekom dvoboja. To radim za svaki meč. Pripremio sam se za sve situacije koje bi se mogle dogoditi i u defenzivnom i u ofenzivnom smisli", zaključio je Pokrajac.

Marko Petrak
marko.petrak@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI