Verhoeven za Fight Site: Saki mi nije mogao ništa, cilj je ostati na vrhu!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 23.10.2013 08:17h Autor:

Rico Verhoeven

Glory je 12. listopada održao u Chicagu svoju Glory 11 priredbu, na kojoj smo vidjeli teškaški turnir četvorice na kojem su nastupili ponajbolji K1 borci današnjice.

Javnost je očekivala revanš Daniela Ghite i Gokhana Sakija u finalu, no sve je to pokvario Rico Verhoeven. Mladi 24-godišnji Nizozemac prvo je svladao Sakija, da bi u finalu pobijedio Ghitu te potpuno zasluženo postao novi Glory prvak.

Verhoeven je u ekskluzivnom intervjuu za Fight Site govorio o velikoj pobjedi nad poznatim dvojcem, po mišljenju mnogih, najboljih K1 boraca svijeta, kao i o Cro Copu, Poturku te nekim detaljima iz svoje karijere.

Postao si Glory 11 prvak svladavši dva, po mišljenju mnogih, najbolja K1 borca današnjice. Kako si se osjećao nakon što je sudac u finalu podignuo tvoju ruku?

“Osjećao sam se sjajno. Pobijediti Ghitu i Sakija je odlična stvar, a povrh svega, postao sam prvak. Jednom riječju – sjajno!”

Tko je bio teži protivnik, Ghita ili Saki?

“Teži protivnik je bio Ghita, jer sam se fokusirao na Sakija i odgledao sve njegove borbe koje sam mogao dobiti. Saki me jednostavno nije imao čime iznenaditi”.

Prateći tvoju karijeru, mogao sam primijetiti da si tijekom ljeta vrlo naporno radio i trenirao. Možeš li opisati riječima bol i žrtvu koju si morao podnijeti kako bi postao prvak?

“Nije tu bilo zapravo bola, ali žrtve svakako da. Ne žalim za tim, jer je to ono šta je potrebno kako bi postao najbolji. Ipak, ako bih morao da izdvojim najgoru stvar na ovom putu, onda je to vrijeme provedeno u teretani, umjesto s prijateljima ili obitelji”.

Predstavljaš budućnost nizozemskog K1 sporta, a i Ernesto Hoost mi je u neformalnom razgovoru rekao kako si ti njihova najveća K1 nada.

“To je sjajno. Čuti takve riječi od čovjeka njegovog iskustva i karijere… Počašćen sam zbog toga”.

Naša regija je imala nekoliko sjajnih kick boksača. Borio si se s Poturkom, a pretpostavljam da si gledao i Cro Copa i Cikatića.

“S Poturkom sam se borio jednom. On je sjajan čovjek i borac velikog srca. Što se tiče Mirka, naravno da sam ga gledao u danima kada se borio s Peterom Aerts i ostalim K1 zvijezdama”.

Porazio si, više-manje svako veće ime današnjice u K1. Tko je do sada tvoj najteži protivnik?

"Semmy Schilt je definitivno moj najteži protivnik, ali sam sretan što mogu reći da sam se borio s njim, jer je čovjek prava legenda“.

Da li smatraš sebe najboljim borcem današnjice?

"Ne smatram sebe najboljim jer sam tek došao. Ipak, za sada sam ja prvak i ponosan sam na to“.

Kako bi opisao sebe u par riječi?

"Posvećen, motiviran, odlučan, obiteljski čovjek na misiji“.

Koji je tvoj cilj u karijeri s obzirom na to da imaš tek 24 godine?

"Moji ciljevi su da ostanem na vrhu, i da budem uvijek i u svakoj borbi maksimalno spreman“.

Mario Andrijašević
mario.andrijasevic@fightsite.me

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI