Ekskluzivno iz Toronta: Vinny nije ništa veći od Pokrajca!

kolumneIZDVOJENA VIJEST 19.09.2012 11:08h Autor:

Vinny Magalhaes

Marko Petrak iz Toronta ekskluzivno izvještava s meča karijere Igora Pokrajca. The Duke će ovog vikenda na UFC-u 152 tražiti četvrtu pobjedu zaredom u američkom oktogonu protiv ponajboljeg grapplera svijeta – Vinnyja Magalhaesa.

"Koja je svrha vašeg dolaska u Toronto?", upitala me mlada kanadska policajka kada smo u utorak u večernjim satima napokon sletjeli u grad koji će ove subote ugostiti UFC 152.

"Posao. Došli smo popratiti UFC-ovu priredbu koja se tu održava i napraviti prilog o hrvatskom borcu Igoru Pokrajcu?", odgovorio sam pokazujući na mene i kolegu novinara koji ćemo u Torontu ovih dana činiti malu, ali dinamičnu ekipu Fight Channela.

Policajka me još jednom sumnjivo proskenirala od glave do pete odlučivši dodatno testirati istinitost mojih tvrdnji.

"Pokrajac?"

"Da, Pokrajac", odgovorio sam.

"U kojoj se kategoriji natječe? Poluteškoj ili teškoj?", sumnjičavo je upitala, a kada sam iz topa ispalio da je Poki u diviziji do 93 kilograma, zaželjela nam je dobrodošlicu u Kanadu.

MMA je ovdje zaista postao "main stream". Zamislite istu ili barem sličnu situaciju u Hrvatskoj. Naravno da ne možete jer vjerojatno niti jedna hrvatska policajka ne zna koliko Pokrajac ima kilograma. Velika većina njih uopće ne zna tko je…Upravo je i to jedan od razloga zbog kojih UFC toliko nade polaže u Kanadu i njegove navijače. To je tržište koje sigurno neće zakazati. Kada nešto pođe po zlu, kao recimo UFC 151, Dana White zna da Toronto neće iznevjeriti…

Otprilike u isto vrijeme kao i mi, u Kanadu je sletio i Pokrajac zajedno sa svojim trenerom Goranom Babićem "Hambijem". Dvojac je odmah po dolasku u hotel odradio kratak trening koji je otkrio nekoliko odličnih stvari.

Prije svega, da je hrvatski borac uoči dvoboja karijere protiv Vinnyja Magalhaesa u vrhunskoj formi. Unatoč tome što je čitav dan proveo po aerodromima i avionima, The Duke je u 11 navečer po lokalnom vremenu bio svjež i odmoran. Toliko je snažno i glasno udarao po fokuserima da je odzvanjao čitav Westin Harbour hotel u kojem su smješteni svi borci. Ono što dodatno ohrabruje su i njegove kile. Igor je već sada na 97 što znači da za službenu vagu neće imati gotovo nikakvog posla. Još jedan ovakav trening, malo trčanja u "kabanici za znojenje" i spustit će na potrebnu kilažu.

Tako opušten i bezbrižan sigurno neće biti njegov protivnik Vinny Magalhaes. Brazilac je trenirao samo nekoliko metara dalje od Igora, a nakon što je odradio naporan trening u teretani, otišao se dodatno znojiti u sauni. No i sa stotinjak kilograma, koliko bi po nekoj objektivnoj procjeni mogao imati četiri dana prije dvoboja, ne izgleda ništa veće niti jače od našeg Pokrajca. I taj neki fizički segment, u kojem smo mislili da bi mogao imati nekakvu prednost, očito neće biti na njegovoj strani. Iako je bio u žurbi, kada je čuo da smo iz Hrvatske, Brazilac nam je vrlo rado dao kratki intervju. Kako je procijenio svoje šanse u povratničkom UFC meču, pogledajte u videu koji ćemo objaviti tijekom poslijepodnevnih sati.

Srijeda je kao i obično rezervirana za otvoreni trening pa će ekipa Fight Channela provjeriti kako treniraju Jones, Belfort i ostali glavni akteri UFC-a 152.

Kako bi Dana White rekao, "Fight week, blog week"!

Marko Petrak
marko.petrak@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI