FS Matchmaker: Johnson vs. Dodson II – Make it Happen!

kolumneIZDVOJENA VIJEST 15.06.2014 17:27h Autor:

Demetrious Johnson i John Dodson

UFC 174 dao je odgovore na neka pitanja, a sad je vrijeme za postaviti ona nova. A prva su tko će biti novi protivnici boraca koji su jučer nastupili. Mi ćemo, kao i do sada, pokušati pretpostaviti tko bi to mogao biti te obrazložiti zašto se ima upravo taj dojam.

Ovog puta odlučili smo se za osam boraca koji su jučerašnjim nastupom napravili korak unaprijed ili unazad u svojoj karijeri.

Demetrious Johnson
Idući protivnik: John Dodson

Prva borba ova dva borca je vjerojatno najbolja borba u povijesti UFC-ove muha kategorije. Pet rundi fantastičnog ritma i brzine, a ostao je dojam da su oba borca bez problema mogla još pet. Dodson je u ovoj kategoriji jednako dominantan kao i prvak, a ujedno je i jedini koji mu može parirati brzinom i jačinom udarca. Od posljednje borbe oba su ostvarila izuzetno uvjerljive pobjede (posebno Dodson s dva nokauta) i vrijeme je da se ponovno sastanu. Fanovi to žele vidjeti, Dana ti si na redu.

Ali Bagautinov
Idući protivnik: Chris Cariaso

Bagautinov je ostavio jedan poseban dojam. Ostavio je dojam borca koji ima sjajnu kondiciju, dobre udarce, odlično hrvanje, sjajno kretanje i jako dobru taktiku. I isto tako imao je jedan problem. S druge strane mu je bio borac koji to sve ima još jedan stupanj kvalitetnije. Sad je vrijeme za nove testove i pokušaj napredovanja. A savršen protivnik za to bio bi mu Cariaso, koji je unutar niza od tri UFC pobjede te pretendira na vrh. Logičan izbor.

Rory MacDonald
Idući protivnik: pobjednik borbe Kim – Lombard

Nakon što je borbu Rory i Woodleya Dana White proglasio title eliminatorom, isto to joj je ukinuo rekavši da je eliminator borba između Lawlera i Browna. Postojala je mogućnost da mu uvjerljiva pobjeda u ovoj borbi promijeni to mišljenje, no nje nije bilo. Rory je odradio taktički, ali ne i atraktivno i teško da će nakon ovakvog nastupa dobiti priliku uzeti pojas, posebno zato što se između Browna i Lawlera očekuje fantastična borba.

Tyron Woodley
Idući protivnik: Demian Maia

Woodley čini se ipak nije toliko dobar koliko su čelnici UFC-a uvjeravali da je. U UFC-u je sad na skoru 3-2, a nokautirao je Hierona i Koschecka, dok je Condita savladao i uz malo sreće. Da bi se ponovno približio naslovu trebati će mu još koja uvjerljiva pobjeda protiv dovoljno velikog imena. Demian Maia je taj, velikim dijelom i zbog toga što on pikira na mjesto na kojem se upravo nalazi Woodley.

Ryan Bader vs. Ovince St. Preux

Jednostavno rješenje. Oba borca su približno jednakog rankinga, oba su ostvarila pobjede na jučerašnjem eventu, a odmah su oba borca i izrazila želju da se bore međusobno. To je dovoljno objašnjenje zašto treba dogovoriti ovu borbu.

Andrei Arlovski
Idući protivnik: Frank Mir

Arlovski ovog puta nije bio niti dobar, a niti loš, kao što ga se moglo vidjeti u oba izdanja posljednjih godina. Arlovski je jednostavno bio nedovoljno atraktivan, a on je ime koje prodaje borbe, što se moglo vidjeti po ovacijama na vaganju i iz tog razloga je ponovno član UFC-a. Idući protivnik bi trebao biti Frank Mir, jer borbe dva bivša prvaka su uvijek zanimljive. Coleman – Couture, Liddell Franklin i nadolazeća Penn – Edgar samo su neki od primjera. A i dat će odgovor koji od dva bivša prvaka još "ima baruta".

Kiichi Kunimoto
Idući protivnik: Brandon Thatch

Japanac je sigurno najveće iznenađenje jučerašnjeg eventa i trenutno je na 2-0 skoru u UFC-u. Na istom skoru je i Thatch, koji je počeo trenirati nakon teške ozljede i operacije te čeka ime novog protivnika. Kunimoto zvuči jako dobro za njegov povratak, a i Rukus je pravi ispit za mogućnosti ovog borca iz Japana.

Mario Katušić
mario.katusic@fightsite.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI