Savršen debi FFC-ja pokvario tek sramotan odaziv splitske publike!

kolumneIZDVOJENA VIJEST 23.04.2013 17:09h Autor:

Photo by Fight Channel (Ivana Kaurloto)

Marko Petrak komentira FFC03 priredbu koju smo pratili proteklog vikenda iz Splita.

FFC03 u Splitu je bio uspješan event i sjajan uvod za daljnje turnire iz Final Fight serije. Moglo bi ga se nazvati i senzacionalnim da se u Velikoj dvorani Gripe nije okupila tek šačica entuzijasta. Nema smisla previše govoriti o sramotnoj posjeti jer se većina toga ovih dana već rekla. No valja naglasiti samo jedno: Split je poznat kao jako borilačko središte i upravo je zato gotovo nevjerojatno da borce poput Jurkovića, Catinasa, Zhuravleva, Delije… uživo dođe pogledati par stotina ljudi. Možda zvuči ružno i prijeteći, no nakon ovakvog odaziva teško je očekivati da će FFC ikada više doći u Split. To je, svi će se složiti, žalosno jer se radi o drugom najvećem hrvatskom gradu.

Kao što smo na početku rekli, osim lošom posjetom, FFC03 je zaista oduševio. Tome u prilog idu vrlo pozitivni komentari čak i onih najkritičnijih. Fight Channel je proteklih dana dobio doslovce stotine poruka podrške i pohvala zbog odlično odrađenog posla. Najviše je onih u kojima se nas se moli da dođemo u gradove poput Dubrovnika, Osijeka, Rijeke, Pule, Zagreba… I hoćemo.

Ljude prije svega hvale raskošnu produkciju koja je po mnogo čemu podsjećala na legendarne dane Pridea. S njom su sjajno "legla" i pripadajuća Pride pravila u MMA mečevima koja su regionalnoj publici prirasla srcu još u doba kada je Cro Cop harao Saitama Super Arenom. Stompovi, soccer kickovi, slamovi…to je ono što europski ljubitelji MMA-ja vole vidjeti, a to je upravo ono što FFC nudi.

I mečevi su zadovoljili ukus čak i onih najkritičnijih. Mach making je odrađen vrlo studiozno i pažljivo vodeći brigu o tome da se radi o borcima koji uvijek daju sve od sebe i koji su skloni rješavanju stvari u ringu na najefektniji način – prekidom. Ako moramo tražiti dlaku u jajetu onda možemo reći da je tek Luca Panto odradio lošiji posao od očekivanog vrlo vjerojatno podlegavši pritisku borbe protiv jednog od najboljih udarača današnjice. Apsolutni junaci večeri bili su Igor Jurković i Raul Catinas pruživši publici vjerojatno najbolji kick boksing okršaj u 2013. Od siline njihovih udaraca i bespoštedne borbe, sudačke liste pored ringa su doslovno bile okupane u krvi i znoju što dovoljno slikovito opisuje o kakvoj se bitci na život ili smrt radilo. Valja pohvaliti i spektakularan nokaut Tomislava Spahovića koji je bezrazložno bio potcijenjen i proglašen "underdogom" uoči dvoboja protiv Christiana Golčića.

U prilog uspješno odrađenom poslu idu i statistički podaci NoveTV koja je ubilježila čak 35 posto gledanosti izravnog prijenosa FFC priredbe, što je uzevši u obzir kasni početak emitiranja i činjenicu da se radilo o petku kada ciljana populacija najčešće nije pored ekrana, zaista senzacionalno.

Valja pohvaliti i dobro i sigurno suđenje u ringu sve trojice dijeljitelja pravde, a tek je jednoglasna odluka sudaca u korist Tonija Milanovića izazvala kontroverze i kritike. FFC ne želi doći na glas kao promocija koja protektira domaće borce i zato je bitno da sve sudačke odluke budu pravedne i realne na čemu će se u budućnosti dodatno poraditi.

Kao urednik Fight Channela želim zahvaliti svima na vrlo iskrenim pohvalama koje su nam dale motiva da nastavimo s našom misijom – a ona je stvaranje ozbiljne europske borilačke promocije koja će okupljati najbolje borce regije i pružati najspektakularnije mečeve prema MMA i kick bosing pravilima. Već je Zadar za dvadesetak dana prilika da se ispravi jedina stvar koja nije valjala u čitavoj priči – da se popune tribine prekrasne dvorane Višnjik!

Marko Petrak
marko.petrak@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI