Mečevi koji će obilježiti FFC09 u Ljubljani!

kolumneIZDVOJENA VIJEST 13.11.2013 17:55h Autor:

Ilustracija

Glavni urednik Fight Channela komentira FFC09 i prvi internacionalni izlet Final Fighta koji nam slijedi za dva dana u Ljubljani.

Final Fight je kao prvu inozemnu postaju izabrao Sloveniju i Ljubljanu. Ovog petka ćemo u ljubljanskoj dvorani Tivoli gledati FFC09. Zašto smo došli baš u Sloveniju?

Razloga je mnogo, neki od njih su sigurno i praktični s obzirom da se radi o gradu koji je od Zagreba udaljen samo sat i pol vrememena lagane vožnje. No, većina razloga ipak nema veze s tim da nam je Slovenija naš najbliži susjed. Većina razloga leži u činjenici da Slovenci imaju vrhunske borce i sjajnu borilačku tradiciju. Za zemlju s otprilike dva milijuna stanovnika, Slovenija zaista jest borilačka velesila u regiji. Objektivno govoreći, iza Hrvatske koja se ipak ističe u bivšoj Jugoslaviji s imenima poput Filipovića, Pokrajca, Galešića, Miletića, Peroša, Miočića, koji su ostavili trag na najvišim borilačkim scenama, Slovencima se mora priznati mjesto vice prvaka. Naprosto je nemoguće nabrojati sve one borce koji su prilično uspješno nastupali na regionalnim i europskim profesionalnim natjecanjima posljednjih godina.

Dobar dio njih će nastupiti i u petak na Final Fightu u Tivoliju. Nažalost, mnogi slovenski borci su upravo u ovom periodu nesretno pretrpili ozljede (Chorchyp, Grajš, Štrucl, Veličevič, Simonjič) pa nisu mogli biti dio FFC-a. Većina njih je već nastupala na Final Fightu, a na ostale vrlo ozbiljno računamo u budućnosti. Neovisno o ozljedama, "fight card" u petak će svim gledateljima u Tivoliju pružiti stvarno vrhunski program. 12 borbi što po pravilima kick boksa, što po pravilima slobodne borbe i čak sedam domaćih zvijezda.

Osobno se najviše veselim i najviše iščekujem ova četiri meča. Garantiram da neće razočarati.

1. Samo Petje vs. Mario Katić

Radi se zapravo o revanš dvoboju koji se prije više od godine dana održao na otoku Braču, na jednoj lokalnoj priredbi u Dalmaciji. Oni koji su imali prilike vidjeti inicijalni dvoboj, znaju da nas u petak očekuje pravi "krešendo". Prvi meč je ponudio po dva brojanja na svakoj strani, a onda je na kraju Katić uspio pogoditi još jednom i uzeti pobjedu. Petje kaže da je spremniji nego ikada i da će od prve sekunde jurišati na pobjedu kako bi osjetio slast osvete. I vjerujem mu s obzirom da se radi o meni o jednom od najdražih boraca u FFC rosteru koji apsolutno nikada ne kalkulira. Katić je u međuvremenu napredovao pa Slovencu neće biti ništa lakše nego prvi put. Jaoooo, kakav meč…

2. Lemmy Krušič vs. Vaso Bakočević

Možda ste posljednjih dana na društvenim mrežama i borilačkim portalim (i Fight Siteu) mogli pročitati niz uvreda i prijetnji koje je Crnogorac uputio na račun svog nekadašnjeg prijatelja. Prijateljstvo je očito puklo što je i dobro s obzirom da će se za samo dva dana naći na suprotnim stranama ringa. Prijateljstvo i ring ne idu zajedno. Bakočeviću je ovo način da se motivira za meč, a Krušič mudro šuti i poručuje da će svoje reći unutar konopaca. Nisam siguran hoće li ovaj meč obilovati kvalitetom, ali sam zato siguran da će se napetosto moći rezati nožem. I da će biti krvi…

3. Miran Fabjan vs. Ibrahim El Bouni

Sjećam se kada se Marokanac prvi put pojavio na Final Fightu…izrugivanjima i potcjenjivanjima nije bilo kraja. Onda je objektivno pobijedio Milanovića, a zatim i "ladno" nokautirao Emkića, dva elitna kick boksača regije. Visok, neugodan, tehnički savršen – ovaj borac je sigurno budućnost FFC-a. No, Miran Fabjan je sadašnjost Final Fighta i u petak će pokušati dokazati da je poraz od Živkovića u Zagrebu zaista bio samo loš dan ili kontroverzna odluka. Fabjan je čvrst, agresivan i beskompromisan. El Bouni je dugačak i neugodan. Sudar dva stila, dvije škole. Onaj tko nametne ritam i svoj stil borbe će u petak slaviti. A slaviti će i publika jer će ovo biti vrhunski dvoboj.

4. Mirko Vorkapič vs. Chris Ngimbi

Uopće ne dvojim da će u tehničkom smislu ovo biti najbolji meč na FFC-u u petak. Ngimbi je svjetska klasa, bivši It's Showtime prvak i čovjek koji se borio za K-1 i ostale top promocije. Vorkapič je jedno od najvećih slovenskih KB imena posljednjih desetljeća. Također se radi o tehnički iznimno potkovanom borcu koji u datom trenutku može pobijediti bilo koga. Oni koji vole taktičko nadmudrivanje i mnogo vhrunske tehnike, sigurno će doći na svoje. Ako pobijedi Ngimbija, Vorkapič će skinuti najveći skalp u profesionalnoj karijeri. Mislim da mu je to dovoljan motiv da bi pružio upravo takvu partiju.

Marko Petrak
glavni urednik

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI