Cheat obrok – zabranjeni obrok kojeg morate imati!

Fitness 12.11.2012 09:50h Autor:

Cheat obrok

Ako ste na posebnom režimu prehrane, velika je mogućnost da svoju najdražu hranu ne smijete jesti jer se ona ne uklapa u nutritivne smjernice vaše trenutne prehrane. No, spas za vas je cheat obrok. Ovaj obrok neki nazivaju i "obrok varalica".

Ovaj obrok ne samo da će vas razveseliti i počastiti vam nepce, već će i ubrzati proces gubljenja masnoga tkiva i stjecanja mišićne mase, što često pokušavaju postići oni koji se bave nekim oblikom rada u teretani.

Naime, ako slijedite vaš prehrambeni režim savršeno cijelo vrijeme, tijelo se navikne na trenutni unos kalorija, a time i usporava metabolizam (sposobnost sagorijevanja kalorija) kako bi se održao status quo.

Postoje dva načina da se izbjegne ovo – rotiranje kalorija i jedan cheat obrok tjedno.

Ključna stvar da bi vaš cheat obrok radio u vašu korist je da se pored konzumiranja kontrolira i unos. Također, ograničite se na 1 sat cheat obroka tjedno. Na taj način ćete cheat obrokom unijeti nešto što volite, a organizam će se "resetirati" za novih tjedan dana režima.

Zaključno, cheat obrokom nećete pokvariti vaš plan prehrane, već upravo suprotno, pomoći će vam da se svojega plana držite. No, budite disciplinirani, nemojte se u svojih sat vremena cheat obroka toliko narokati kalorijama da ih se cijeli tjedan ne možete riješiti.

Zorana Jagodić
zorana.jagodic@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI