Badr Hari pušten na slobodu, ispričao se žrtvi i moli za drugu šansu!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 09.11.2012 19:35h Autor:

Badr Hari na današnjem suđenju

Sud u Amsterdamu je današnjom odlukom na slobodu pustio ponajboljeg kickboksača današnjice Badr Harija. Marokanac s nizozemskom putovnicom će tako suđenje za napad koji je okarakteriziran kao pokušaj ubojstva dočekati na slobodi, no sudac mu je ipak odredio određene restrikcije.

Prema današnjoj odluci, Hariju nije dozvoljeno napuštanje zemlja, ali i nikakav kontakt sa žrtvama kako ne bi utjecao na njihove iskaze.

Podsjećamo, 27-godišnji Marokanac je optužen za teški fizički napad na koncertu Sensation White koji je održan u Amsterdamskoj Areni. Borac je brutalno pretukao lokalnog bogataša Koena Everinka koji je od posljedica batina završio na intenzivnoj njezi u bolnici. Povod za napad je zapravo bila Harijeva djevojka i bivša supruga legendarnog nogometaša Ruuda Gullita, Estelle Gullit-Cruyff, oko koje su se Hari i Everink najprije posvađali, a zatim je uslijedio i fizički obračun. Marokanac je na današnjem saslušanju tvrdio kako je udario Everinka jer je ovaj vrijeđao njegovu djevojku, no isto tako je izrazio visok stupanj žaljenja zbog učinjenog te se odlučio javno ispričati.

"Nikada me više nećete vidjeti u takvoj situaciji. Ja sam iz ovoga izvukao pouku", poručio je Hari čiji će odvjetnici obranu zasnivati na problemu anksioznosti s kojim se Marokanac navodno već neko vrijeme bori. Prema njihovim tvrdnjama čitava Harijeva obitelj ima isti problem vrlo agresivnog ponašanja pa je odrastanje u takvim uvjetima sigurno olakotna okolnost za slavnog sportaša. Prema riječima suca, optužba nije pružila dovoljno dokaza da je Hari Everinka zaista pokušao ubiti, no postoji sasvim dovoljno dokaza da se Marokanac osudi zbog teškog fizičkog napada. Radi problematične prošlosti i ove bi mu optužbe, ukoliko bude osuđen, mogle donijeti i do 12 godina zatvorske kazne.

Prvo ročište će se održati najvjerojatnije u siječnju iduće godine kada se do kraja završe sve istražne radnje. Obrana će kao svjedoka u procesu pozvati i ugledne psihologe koji bi svojim iskazom trebali potvrditi da su se teška sportska karijera i nasilan sport u kojem sudjeluje, odrazili na njegovo ponašanje. Bit će to zasigurno jedno od najzanimljivijih i medijski najeksponiranijih suđenja barem kada je u pitanju borilački sport.

Marko Petrak
marko.petrak@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI