BOLESNO! Oko meča Mayweather vs. Pacquiao će se okrenuti 400 milijuna dolara!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 24.03.2015 15:23h Autor:

Meč stoljeća

Kako se bliži dvoboj Floyda Mayweathera Jr-a i Mannyja Pacquiaoa, tako u javnost izlaze "bolesne" cifre oko najskupljeg meča u povijesti boksa. U ovom trenutku, vjerovali ili ne, se procjenjuje da bi se oko ovog dvoboja trebalo "okrenuti" čak 400 milijuna dolara.

Samo bi se od karata u MGM Granda Areni trebalo zaraditi oko 74 milijuna dolara s obzirom da se najjeftinije ulaznice prodaju za 1500, a najskuplje za gotovo 10 000 dolara. Kada izračunate prosijek te uračunte da dvorana ima 15 tisuća mjesta, dolazite do nevjerojatne cifre. Do sada je rekord držao također jedan Mayweatherov meč iz 2013. godine. Kada je ring ulazio s Carnelom Alvarezom od karata se utržilo oko 20 milijuna dolara. Lako je izračunati da je ovo povećanje od gotovo 400 posto u odnosu na prošli rekord.

No, tu nije kraj. Cijena PPV prijenosa će biti oko 100 dolara, a procjene su da bi se trebalo prodati oko 3 milijuna PPV-a. Zbrojeno dolazite do cife od 300 milijuna dolara samo od TV prijenosa. Do sada je Mayweatherov rekord bio dvoboj protiv Oscara De La Hoye iz 2007. kada je prodano 2.4 milijuna PPV-a.

Ukupnoj cifri morate dodati i utržak od raznih sponzora te TV prava u ostalim zemaljama svijeta. Navodno će samo kompanije Tecate i Corona dati po 6 milijuna dolara za reklamu na ringu.

Na kraju možemo samo ustvrditi – BOLESNO! I naravno, JEDVA ČEKAMO!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI