“Borba Mayweathera i McGregora bi bila sramota za boks”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 01.03.2017 15:18h Autor:

Floyd Mayweather Jr. & Conor McGregor

Ideja o potencijalnom boksačkom meču između Floyda Mayweathera Jr.-a i MMA zvijezde Conora McGregora mnogima nije dobro sjela, naročito u svijetu boksa. Tako i bivši višestruki boksački prvak i vlasnik olimpijskog zlata, Oscar De La Hoya, smatra da bi ovaj meč za boks bio čista sramota.

“Boks je boks i MMA je MMA. To su dva različita sporta”, rekao je De La Hoya za ESPN.

“To bi bila šala, bila bi sramota za boks da MMA borac stane u ring. To bi bio ‘no contest.’ Ista stvar bi bila da boksač stane u oktogon. To bi bila sramota za MMA.”

De La Hoya je 2007. postao jedna od Mayweatherovih žrtava u ringu tako da iz prve ruke zna što McGregora čeka ako se upusti u borbu s jednim od najboljih boksača svih vremena. Vlasnik Golden Boy Promotionsa stoga smatra da bi se Irac trebao izgraditi kao boksač na amaterskoj sceni prije ovako velikog izazova.

“Ako McGregor stane u boksački ring lako će biti deklasiran. McGregor se nikada nije borio s boksačem, nikada u životu. Ozbiljno, trebao bi početi kao amaterski boksač, dobiti nekoliko amaterskih mečeva, možda osvojiti Golden Gloves ili tako nešto, i onda kad postane profesionalac bi možda trebao odraditi meč na četiri runde, u kojem bi možda bio poražen.”

Trostruki boksački prvak James Toney pokazao je da se sportovi ne mogu mješati preko noći kada se na UFC 118 priredbi obračunao s Randyjem Coutureom koji ga je srušio na pod i ugušio unutar tri minute. Za razliku od Toneyja, McGregor je ipak u nešto boljoj poziciji budući da su boksačke tehnike sastavni dio MMA, no s druge strane, Mayweather je neporažen (49-0) s razlogom…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI