Buakaw ponovno smije u ring i vraća “ime” Por Pramuk!

K1 / Boks 03.07.2012 07:53h Autor:

Buakaw Banchamek/Por Pramuk (photo: Scott Hirano)

 Buakaw Banchamek napokon je uspio riješiti svoje probleme s bivšim klubom Por Pramuk Gymom te više nema prepreka da se ponovno pojavi u ringu i odradi meč.

Fanovi thai boksa u posljednje vrijeme bili su prilično zabrinuti. Razlog tome je katastrofalna situacija u kojoj se našao ponajbolji thai boksač svijeta, Tajlanđanin Buakaw. Nakon što je napustio Por Pramuk Gym nezadovoljan zbog toga što mu prema postojećem ugovoru klub uzima iznimno velik postotak od zarade, bio je suspendiran od strane sportskih vlasti na Tajlandu.

Ubrzo nakon odlaska iz Por Pramuk Gyma pokrenuo je svoj vlastiti klub Banchamek, kao čiji član je i odradio jedan meč na Thai Fight priredbi, no to prema propisima nije imao pravo te je uslijedila tužba od strane Por Pramuk Gyma.

Njegov bivši klub također je tužen, a pokušaj mirenja i potpisivanja novog ugovora nedavno je bio propao je Buakaw najavio kraj karijere. To se srećom ipak neće dogoditi.

Na jučer održanom sastanku dogovoreni su novi uvjeti suradnje. Buakaw će se ponovno boriti kao Buakaw Por Pramuk, ali će moći trenirati samostalno. Prema novom ugovoru novac će se dijeliti 60-40 u korist borca kad su u pitanju prihodi od mečeva te 75-25 također u korist borca kad su u pitanju ostali prihodi.

Vjeruje se da bi Buakaw mogao u ring već idućeg mjeseca na priredbi organizacije Thai Fight koja će se održati 17. kolovoza u Engleskoj.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI