Callum Smith rutinski u finale protiv Grovesa, hrabri Holzken izdržao 12 rundi

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 25.02.2018 03:04h Autor:

Callum Smith

Održano je posljednje polufinale Svjetske boksačke serije te turnir ima kompletirano i drugo finale. Na meč protiv Georgea Grovesa može se početi spremati Callum Smith, koji je potvrdio svoju kvalitetu te je pametnom taktikom slavio protiv Niekya Holzkena.

Daleko od toga da je 27-godišnji Smith impresionirao. On je jednostavno napravio dovoljno u meču protiv nedovoljno iskusnog boksača, odnosno borca koji je većinu toga do sada dao u kickboxingu. Britanac je jednostavno iskoristio svoju veliku prednost u visini te u dužini ekstremiteta i to je bilo apsolutno dovoljno za upisati pobjedu u ovom meču, kvalitetom uvjerljivo najslabijem od sva četiri polufinala, ako ne i na cijelom turniru u obje kategorije.

Od početka se vidjelo kako će se Smith osloniti na svoje kretanje i prednji direkt, kojim će graditi bodove, ali i držati distancu te tako neće dozvoljavati Holzkenu da pogodi neki ozbiljni udarac, posebno lijevi kroše koji mu je inače izuzetno ubojit. Smith ovog puta nije boksao niti blizu svom stilu, koji uključuje veliki broj kombinacija, nego je jednostavno radio ono što mu je bilo dovoljno.

Imao je Holzken svojih trenutaka, no većinu vremena je ovaj meč bio jednosmjerna ulica, a aktivnost ja bila takva da se činilo da obojica mogu još. Onaj tko nije mogao više sigurno je bila publika, koja nije dobila akciju po kakvu je došla te će za nju morati pričekati finale između Smitha i Georgea Grovesa. Sudačke kartice na kraju su rekla 118-110, 117-111 i 117-111 za Smitha, koji je slažio zasluženo, ali nije pokazao nešto što bi trebalo zabrinuti Grovesa. Ostao je neporažen, našao je svoje mjestu u finalu i to je zapravo najmlađem od četiri brata Smith ovdje jedino i bitno.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI