Canelo Alvarez mora platiti čak 8.5 milijuna dolara odštete

K1 / Boks 15.06.2016 11:16h Autor:

Canelo Alvarez (Facebook)

Američki sud je naložio svjetskom boksačkom prvaku Canelu Alvarezu da mora platiti čak 8.5 milijuna dolara odštete agenciji All-Star Boxing s kojom je 2008., pokazalo se tijekom suđenja, sklopio ekskluzivan ugovor. U nekoliko godina staroj parnici, koja je ovih dana napokon dobila epilog, All-Star Boxing je optužio Meksikanca da je prekršio njihov ugovor potpisavši dvije godine kasnije novi ugovor s drugom agencijom – Golden Boy Boxing.

ASB je u stvari tužio i Golden Boy Boxing i samog Alvareza, no u prvoj tužbi je sud zaključio da Golden Boy nije napravio ništa krivo jer nisu bili upoznati s ugovorom koji je boksač sklopio ranije. Na koncu tog prvog suđenja ASB je morao platiti sudske troškove nakon što je sud presudio u korist tuženika. Takve pak sreće nije bio boksački prvak kojem na suđenju nije prošlo “da nije dovoljno dobro poznavao engleski jezik i da nije bio upoznat sa sadržajem ugovora”. Nepoznavanje će ga koštati čak 8.5 milijuna dolara koliko mora isplatiti ASB-u.

Zajednički odvjetnici su izrazili zadovoljstvo presudom u parnici protiv Golden Boyja, no također su i najavili žalbu na iznos koji Alvarez treba platiti.

“Apsurdno je kako je All-Star Boxing uložio čak i približan iznos vrijednosti koju im je sada porota dodijelila. Na to ćemo se žaliti. Nakon toga ovu epizodu želimo staviti iza nas te ćemo raditi na tome da Canelo nastavi sa svojim strelovitim usponom u boksu”, rekli su u priopćenju.

Alvarez (47-1-1) je prošlog mjeseca nokautirao Amira Khana te bi se u slijedećem nastupu trebao sučeliti s Gennadyjem Golovkinom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI