Canelo negativan na posljednjem testiranju

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 10.03.2018 12:49h Autor:

Saul Canelo Alvarez

Prije nekoliko dana boksačku je javnost šokirala vijest po kojoj je Saul Canelo Alvarez pao na doping testu i to dva mjeseca uoči njegovog velikog revanša s Gennadyjem Golovkinom. Meksička zvijezda bila je pozitivna na supstancu Clenbuterol, a njegov je tim opravdanje odmah pronašao u kontaminiranom mesu te kao dokaz u prilog njegovoj nevinosti pridodao i to da se radilo o testiranjima za koje se on sam volonterski prijavio.

Testovi na koje je Canelo bio pozitivan provedeni su od strane VADA-e 17. i 20. veljače, a ista antidopinška agencija ponovila je testiranje 2. ožujka i ti su nalazi bili negativni, javlja RingTV. To je svakako dobra vijest, ali ne i vijest poništava rezultate ranijih testiranja jer se Clenbuterol u tijelu osobe ne može zadržati dugo nakon što ga ista prestane unositi.VADA je već najavila da će Canela konstantno testirati kako bi se uvjerili da više ne koristi zabranjenu supstancu, a Atletska komisija države Nevade će i dalje provoditi istragu o pozitivnim testovima te bi svoju konačnu presudu uskoro trebala podijeliti s javnošću.

Podsjetimo, na istu je supstancu već bila pozitivna poveća grupa meksičkih sportaša, a dio njih je i uspio dokazati nevinost, odnosno svaliti krivnju na konzumaciju kontaminiranog mesa. Hoće li to biti i slučaj sada i hoće li se meč s GGG-om zakazan za 5. svibnja zaista održati, trebali bi saznati u danima koji dolaze.

WBC i WBA stale iza Canela: “Nije kriv!”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI