Chris Eubank spreman se vratiti i završiti priču s Nigelom Bennom! (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 24.02.2017 21:48h Autor:

Chris Eubank Jr. i Sr.

Čini se kako bi profesionalni boks, barem jedno kraće vrijeme, mogao donijeti zajednički nastup oca i sina, bivšeg i sadašnjeg svjetskog prvaka, ukoliko se Chris Eubank odluči na povratak, a trenutno ima ideju koja bi to omogućila.

Naime, 50-godišnji otac trenutnog IBO svjetskog prvaka u super-srednjoj kategoriji bi mogao još jednom navući rukavice i uči u ring, a povod bi bila treća borba protiv Nigela Benna, njegovog velikog rivala s početka 90-ih godina prošlog stoljeća. Tri godine stariji Benn je već nekoliko puta spomčenuo da bi se volio još jednom susresti protiv boksača koji je nosio nadimak “Jednostavno najbolji”(Simply the Best).

“Sad kad je moj sin svjetski prvak, to mi je probudilo želju da se vratim i odradim još jedan posljednji meč, prije svega zbog uzbuđenje i cijelog rizika koji to sve nosio”, napisao je Eubank na Twitteru, da bi na pitanje da li misli ma meč protiv Bella reagirao potvrdno, dodavši: “Da mi sada Eddie Hearn dođe i kaže da može sutra ugovoriti tu borbu, odmah bih potpisao ugovor.”

Inače, Eubank se proslavio 1990. godine, kad je s tek napunjene 24 godine osvojio titulu WBO prvaka srednje kategorije i to nokautiravši upravo Benna u devetoj rundi njihovog meča. Kasnije je Eubank prešao u super-srednju kategoriju gdje je također uzeo titulu, a te je titule obranio ukupno 18 puta, nastupajući u prosjeku pet puta godišnje, dok ga 1995. godine nije savladao Irac Steve Collins. Jedna od tih obrana bio je drugi meč protiv Benna, ali taj njihov duel iz listopada 1993. godine završio je bez pobjednika. Benn se umirovio 1996. godine uz skor 42-5-1, dok je Eubank posljednji meč odradio dvije godine kasnije te završio karijeru s 45-5-2.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI