De La Hoya prokomentirao Golovkinovu PPV prodaju: On nije superzvijezda, ne znam koliko nam se isplati meč njega i Canela

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 26.03.2017 22:08h Autor:

Canelo i De La Hoya

Iako se vjerovalo da bi meč Gennadya Golovkina i Saula “Canela” Alvareza mogao biti organiziran već ove godine, situacija s prodanim prijenosima posljednjeg Golovkinovog meča malo je poljuljala ambiciju Canelovog menadžera, Oscara De La Hoye.

Prvi podaci donose brojku od 170.000 prodanih prijenosa meča Gennadya Golovkina i Daniela Jacobsa, što je razočaravajuća brojka i niti blizu nekima koje su upisali neki De La Hoyini boksači, prije svih Saul Alvarez, boksač protiv koga boksačka javnost želi vidjeti Golovkina. Barem se tako činilo.

“Golovkin i Jacobs su prodali između 100 i 200 tisuća prijenosa, kada to vidim moram priznati kako mi je izniman rizik ući s velikim novcima u organizaciju tog meča. Ako Golovkin želi da se taj meč održi, morati ćemo stvari odraditi drugačije. Zapravo, sve ovisi o PPV-u,  a to nam je rizik svima”, prokomentirao je De La Hoya novu situaciju, gdje može raspolagati s relevantnim brojkama kolika je Golovkinova popularnost u Americi, zapravo glavnom boksačkom tržištu.

Činjenica da je Golovkin trenutno najubojitiji boksač svijeta te da do sada nije došao blizu poraza, također ne ide u prilog De La Hoyi, budući da bi eventualni poraz Canela itekako mogao utjecati na buduće prodaje njegovih narednih mečeva. A dok je god Floyd Mayweather službeno u mirovini, Alvareza se može zvati trenutnim kraljem PPV-a.

“Ljudi ga nazivaju superzvijezdom, no zašto onda prodaje tako malo prijenosa. Jedno je sigurno, on nije Canelo niti se po tome može uspoređivati s njim”, dodao je De La Hoya.

Canela trenutno čeka meč protiv Julia Cesara Chaveza Jr., za kojeg se već pretpostavlja kako bi mogao upisati milijunsku brojku prodanih prijenosa. Naravno, velik dio tu otpada na meksičku nacionalnu manjinu u Americi, koja po posljednjih brojkama iznosi 35 milijuna, odnosno 11% američke populacije. Nažalost po Golovkina, kazahstanska nacionalna manjima nije takav, tj. nije nikakav faktor u prodanim prijenosa i to bi ga moglo koštati čak i same organizacije tog meča. Ili barem velikog dijela financijskog kolača, ukoliko se on dogovori.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI