Dominacija Crawforda i prekid za preuzimanje titule u velter debiju (VIDEO)

K1 / Boks 10.06.2018 10:21h Autor:

Terence Crawford (screenshot)

Terence Crawford dominantnom je predstavom debitirao u velteru i Jeffu Hornu oduzeo WBO titulu zaustavivši ga tehničkim nokautom u devetoj rundi sinoćnjeg okršaja u lasvegaškom MGM Grandu.

30-godišnji Amerikanac je ovom pobjedom postao najsvježiji prvak s osvojenim titulama u tri težinske kategorije. Podsjetimo, prethodno ovom pojasu, Crawford je osvajao one iz lake i poluveltera.

Statistika nakon meča pokazala je 155-58 u udarcima za Crawforda koji je u Hornu imao nešto težeg protivnika samo u uvodne dvije runde. No, jednom kada ga je Amerikanac ‘pročitao’, borba je više-manje bila jednosmjerna.

Crawford je pogađao puno kontri, doduše, i primao je udarce, ali ne toliko ozbiljne i učestale unatoč tome što je Horn konstantno pokušavao pritiskati i tražiti akciju.

Terence je još u osmoj ozbiljnije ozlijedio svog protivnika, a slaba obrana australskog boksača konačno je stigla na naplatu u devetoj rundi. U tom je dijelu borbe Horn prvo nakon jednog udarca završio na podu, da bi zatim novom serijom Crawford prisilio suca Roberta Byrda na intervenciju i prekid borbe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI