ESPN-ov analitičar: Conor ima 0 posto šanse protv Mayweathera, ne 1 nego 0 posto! (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 17.02.2017 14:49h Autor:

Conor McGregor

Sada kada je prilično izvjesno da će borilački sport ipak doživjeti “meč od milijardu dolara”, kako je već nazvan mitski dvoboj Floyda Mayweathera i Conora McGregora prema boksačkim pravilima, krenule su analize. Ima li Irac uopće šanse protiv jednog od najboljih boksača u povijesti šakačkog sporta? I ima li ovakav meč uopće ikakvog smisla?

Analizirajući prednosti i mane jednog i drugog sportaša, sasvim je jasno da dvojac ne pripada u istu rečenicu, ako govorimo isključivo o boksu. No, neki smatraju da je McGregor fizički znatno jači, kao i da su njegovi udarci poprilično snažniji u odnosu na manjeg Mayweathera pa je opcija “lucky puncha” i više nego realna. Tako pak ne misli slavni Freddy Roach koji je već poručio McGregoru da mu treba minimalno 3 godine intenzivnih boksačkih treninga da bi mogao uopće parirati tako kvalitetnom boksačku kao što je “The Money”. Na njegovom tragu je i poznati ESPN-ov analitičar Max Kellerman koji smatra da Conor ima točno 0 posto šansi protiv Mayweathera.

“Foyd je boksač koji ne zna za lošu večer. On održava svoje tijelo na rijetko pažljiv način. Protiv bilo kojeg protivnika je uvijek maksimalno spreman. On je apsolutno svaki put spreman 100 posto. Conor zato nema nikakve šanse. Zašto se onda ova borba održava? Zbog biznisa. Ovo nije najbolji meč koji bi Floyd mogao trenutačno organizirati, ali je najlakši koji mu donosi najviše novca. S pravom se pita zašto bi se borio protiv nekog drugog težeg protivnika, ako mu se ovo više isplati.”

Prema Kellermanu, šanse nisu niti teoretske.

“McGregor ima 0 posto šanse u ringu. Myweather bi imao jednako toliko šanse u kavezu, ali u ringu je to 0 posto za Conora. Možda ako slomi obje ruke.”

Na opasku da postoji “lucky punch”, ESPN-ov analitičar se samo nasmijao…

“To je tipična greška koju ljudi čine, misle da boksači samo mlataraju rukama. Floyd operira na najvišem stupnju boksa koji možeš zamisliti u boksu. Za njega meč protiv Conora nije meč. Floyd će neko vrijeme plesati oko Conora kako bi zadovoljio apetite publike i pružio im nešto za što su platili. Neko vrijeme, a onda će ga nokautirati kako god mu padne na pamet. Baš kao što bi bilo suprotno u Octagonu”, zaključuje.

Čitavu analizu pogledajte u videu:

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI