Felix Sturm savladao Chudinova i osvojio WBA pojas, sudačka odluka razbjesnila boksačku javnost (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 21.02.2016 10:10h Autor:

Felix Sturm i Fedor Chudinov

Felix Sturm došao je do svoje prve pobjede unutar više od dvije godine, tako osvojivši WBA svjetski naslov, no sudačka odluka kojom je savladao Fedora Chudinova šokirala je boksačku javnost.

Bio je to “biti ili ne biti” meč za njemačko boksača, rođenog u Mostaru pod imenom Adnan Čatić. Protiv Chudinova je već boksao u svibnju prošle godine te je poražen podijeljenom odlukom, a tad je od komisije zatražio revanš, smatrajući kako je trebao doći do pobjede.

Ovog puta je Sturm odradio puno lošiji meč. Zapravo, nakon prve dvije runde izgledalo je da sve vodi u njegovom smjeru, no onda se 28-godišnji, i do jučer neporaženi, Rus probudio. Postao je brži i aktivniji te je dojam kako je preuzeo meč pod svoju kontrolu. Chudinov je pogađao više, no dojam da je su Sturmovi udarci, koliko god rijetki bili, nanosili veću štetu.

Koliko je bilo neizvjesno, dovoljno govori činjenica da su oba borca u zadnju rundu krenula na sve ili nšta, budući da niti jedan nije bio siguran da ima potrebnu prednost. Na kraju je to bila i takva neizvjesna odluka, gdje su dva suca presudili 115-113 u korist Sturma, dok je jedan sudac meč vidio kao 114-114. Sturm je tako peti put u karijeri postao nositelj svjetskog pojasa, kao prvi njemački boksač kojem je to uspjelo.

Ipak, krajnja odluka povukla je dosta kontroverzi, a eminentni boksački portali raspisali su se o krađi. Nije to prvi ovakav slučaj kad je riječ o Sturmovim mečevima, a svi možda najviše pamtimo onaj protiv Martina Murraya, kad je Britanac u potpunosti nadboksao Sturma, da bi meč završio bez pobjednika.

Posebno su oštri bili analitičari s portala BoxingNews24 i Bad Left Hook, koji su ovo nazvali krađom te su Sturma proglasili boksačem koji je svoju ostavštinu izgradio na kontroverznim odlukama. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Chudinov sada zatražiti revanš, kao što je napravio Sturm nakon svibanjskog meča.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI