Garcia čudesnim krošeom šokirao Khana

K1 / Boks 15.07.2012 06:55h Autor:

Khan VS Garcia

 

Danny Garcia je u nedjelju slavio u meču protiv Amira Khana te time svojim titulama pridodati i onu WBA-ovu super svjetskog prvaka.

Rano jutros po našem vremenu u Mandalay Bay Resort & Casinu u Las Vegasu održana je vrlo atraktivna borba po pravilima profesionalnog boksa u kojoj su se susrela dva svjetska prvaka u super lakoj kategoriji. Engleski boksač Amir Khan uložio je svoj pojas WBA super svjetskog prvaka, dok je Amerikanac uložio svoj pojas WBC svjetskog prvaka u super lakoj kategoriji.

Amiru Khanu karijera je definitivno u silaznoj putanji, zaključak je to nakon noćašnjeg meča u kojem je poražen. Iako je prije same borbe bio prilično glasniji i otrovniji u svojim najavama, sve te svoje riječi ipak nije uspio opravdati i u ringu. Barem ne do kraja.

Doduše, Khan je dominirao u prvih nekoliko rundi sve dok Garcia nije pogodio jedan čudesan kroše i njime srušio svog protivnika u nokdaun. Tu su definitivno nagnuo brod Britancu koji se do kraja meča nije uspio oporaviti. Garcia ga je još jednom uspio baciti u nokdaun da bi sudac konačno u četvrtoj rundi prekinuo mučenje i dodijelio Garciji pobjedu tehničkim nokautom.

Khan je ipak ostao dosljedan svom stilu nakon meča te je poručio da bi se vrlo rado htio naći u ringu i protiv Floyda Mayweathera jr. “Ovo jednostavno nije bila moja noć. Danny Garcia pružio je sjajnu predstavu i dobio me je. Bio sam dobro nakon nokdauna i iznenadilo me što je sudac odlučio prekinuti meč, iako sam primio nekoliko vrlo snažnih udaraca, pa je možda ipak donio pravu odluku”, rekao je Khan.

“Osjećam se sjajno. Uvijek sam znao da to imam u sebi, samo sam trebao dobrog protivnika da to iz mene izvuče. Sve što je Khan rekao prije meča bilo je jednostavno za promociju borbe, on je i dalje jedan od najboljih na svijetu”, pohvalio je svog protivnika Garcia.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI