Glory 18: Kiria ostao bez titule trećim porazom od Van Rosmalena, Cavalari izborio mjesto izazivača u poluteškoj

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 08.11.2014 12:04h Autor:

Robin van Rosmalen

Robin van Rosmalen novi je Glory prvak u lakoj kategoriji. To je postigao savladavši dosadašnjeg prvaka Davita Kiriu i to treći put u isto toliko međusobnih mečeva. Saulo Cavalari će dobiti priliku boriti se protiv Gokhana Sakia za prvaka poluteške, nakon što je osvojio turnir četvorice boraca. Novi izazivač u teškoj kategoriji je Benjamin Adegbuyi.

Davit Kiria nije uspio obraniti titulu koju je osvojio proljetos u Zagrebu. Gruzijski kickboksač je, po treći put u karijeri, poražen od Nizozemca Robina van Rosmalena. A na momente je izgledalo da bi se mogao ponoviti zagrebački scenarij. Robin je dominirao prve dvije runde u apsolutno svim segmentima, a onda se Kiria "upalio" u trećoj. Uspio je pogoditi i srušiti svog protivnika, no ovaj je ipak uspio ostati na nogama nakon brojanja.

Četvrta runda bila je najbolja u meču, s napadima na obje strane, no bit će da se tijekom nje Rosmalen potpuno oporavio, a Kiria potrošio te je petu rundu Nizozemac ponovno bio bolji te na kraju slavio većinskom odlukom sudaca. Tako je Glory dobio svog novog prvaka, već trećeg u ovoj godini, nakon Ristiea i Kirie.

A Saulo Cavalari će dobiti priliku boriti se protiv Gokhana Sakija za prvaka poluteške kategorija. Ovaj Brazilac, koji je nastupio i u Istanbulu na turniru četvorice za Glory prvaka (poražen odlukom od Tyronea Sponga), osigurao je to s dvije turnirske pobjede. U polufinalu je odlukom slavio protiv Danya Ilunge, a nakon toga je, high kickom u trećoj rundi, nokautirao Zacha Mwekassu u finalu. Mwekassa je u polufinalu brutalno nokautirao Briana Colletea, na sličan način kao i Pata Barry na prethodnom Glory eventu.

Vrijedi još spomenuti pobjedu Jasona Wilnisa nad Wayneom Barretom te Benjamina Adegbuyia nad Hesdyem Gergesom. Naturaliziranom Rumunju Adegbuyiu to je osma pobjeda u nizu, a treća takva u Gloryu. Ovo je bila borba za izazivača u teškoj kategoriji te je Adegbuyi idući koji će se suprotstaviti Riccu Verhoevenu. U preostale četiri borbe nastupili su, većinom američki i kanadski, manje poznati borci.

Glory 18 – rezultati:

Saulo Cavalari def. Zack Mwekassa – KO (R3 0:20)
Robin van Roosmalen def. Davit Kiria – većinska odluka sudaca
Jason Wilnis def. Wayne Barrett – jednoglasna odluka sudaca
Saulo Cavalari def. Danyo Ilunga – jednoglasna odluka sudaca 
Zack Mwekassa def. Brian Collette KO (R2 0:45)

Benjamin Adegbuyi def. Hesdy Gerges – jednoglasna odluka sudaca
Randy Blake def. Warren Thompson – jednoglasna odluka sudaca
Robert Thomas def. Mike Lemaire KO (R3 1:06)
Josh Jauncey def. Jae-Gil Noh KO (R2 1:14)
Omari Boyd def. Ian Alexander TKO (R3 2:17)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI