Glory suspendirao Ben Saddika na šest mjeseci, Jamal se javno ispričao

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 21.08.2014 21:08h Autor:

Jamal Ben Saddik

Nakon nesportskog poteza koji je nedavno izveo u meču s Hesdyem Gergesom u Azerbejdžanu, Glory je, iako borba nije bila pod njihovom jurisdikcijom, suspendirao Jamala Ben Saddika na šest mjeseca.

Već smo pisali o onome što se dogodilo krajem lipnja u Azerbejdžanu, kad je Jamal Ben Saddik, već na samom početku prve runde, srušio Hesdya Gergesa te skočio na njega i počeo ga udarati. Ben Saddik je suspendiran, Gergesu je pripala pobjeda, a sad je reagirao i Glory, organizacija s kojom oba borca imaju ugovor.

"Ponekad dozvoljavamo našim borcima da nastupe izvan Glorya", rekao je Gloryev matchmaker Cor Hemmers te dodao: "Kao dio te dozvole uvijek ih upozorimo kako i dalje važe sve stavke koje stoje u njihovom Glory ugovor, a to uključuje i disciplinske mjere u slučajevima kao što je ovaj."

Nastavio je: "Ben Saddikovi postupci donijeli su štetu našem sportu i kao disciplinarni postupak, prema našem pravilniku, službeno je suspendiran na šest mjeseci."

Nakon objave o suspenziji, izjasnio se i sam borac, a prenosimo njegovu izjavu s Facebooka u cijelosti:

"Dragi prijatelji/članovi obitelji, fanovi,
Želio bih se ispričati svima radi svojih postupaka iz meča s Hesdyem Gergesom. Ne mogu opisati što se dogodilo u borbi, mogu samo reći da mi je jako žao. Već sam se ispričao Hesdyu i njegovom timu, sramim se svojih postupaka i vrlo sam žalostan. Nadam se da ćete me svi nastaviti podržavati kao što ste do sad, jer to mi je bila snaga od prvog dana kad sam se počeo baviti ovim sportom."

Prije borbe s Gergesom, 24-godišnji Marokanac je savladao Nicolasa Wambu, čime je prekinuo seriju od čak tri poraza te najavio svoj povratak u sam teškaški vrh. No, sad će morati pričekati. A vi se, kroz priloženi video, podsjetite kako je izgledao postupak iz borbe s Gergesom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI