Gohkan Saki otkrio zbog čega se razišao s Gloryjem!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 24.03.2015 11:17h Autor:

Gohkan Saki

Možda i najbolji kick boksač današnjice, Turčin Gokhan Saki, više nije dio elitnog Gloryja. Već je najavljen njegov nastup na GFC priredbi protiv Sebastiana Ciobanua koji očito može namiriti njegove financijske želje. Glory ne može!

U posljednjem intervjuu za jedan nizozemski medij, Saki je objasnio zašto je došlo do razlaza s njegovim donedavnim poslodavcem. Problem je, prema njemu, bio isključivo u novcu.

Kako piše poznati Liverkick, čelnici Gloryja posljednjih mjeseci "mozgaju" što bi trebali napraviti kako bi njihove priredbe postale financijski isplativije jer za sada rade goleme novčane gubitke što vlasnici više ne žele tolerirati. Plan je koncentrirati se isključivo na SAD jer tamo rade najmanji novčani deficit, a to ujedno znači i fokusiranje na borce koji su u Americi popularni. To, prema svim pokazateljima, nisu niti Tyrone Spong, niti Gohkan Saki, dvije najskuplje Gloryjeve akvizicije. Naime, Glory 15, na kojem su nastupila sva najveća već spomenuta imena, je imao najgoru gledanost od svih Glorjyevih eventa. I to tamo gdje se računa – u SAD-u, odnosno na Spike televiziji.

No, Sakija, kao što je rekao u intervjuu, to ne zanima i poručuje čelnicima Gloryja da "s njima nema problema, ali da ne želi nastupiti niti za cent manje od njegove realne cijene". A ona je nekoliko stotina tisuća dolara. Nadalje, Saki je dodao da kompaniju uništava "američki utjecaj koji ne poznaje kick boksinga kao takav", ali naglašava "da je u Gloryju uvijek imao jako dobar tretman".

Dakako, svi bi voljeli da se Glory održi i da ne doživi sudbinu K-1 promocije, no očito je i da kick boksači moraju shvatiti kako njihove cijene ovise o tržištu, a ono je trenutačno takvo da niti Gohkan Saki ne može zarađivati basnoslovne cifre koje traži…

Nakon duže pauze Glory se vraća 3.4. priredbom u Dubaiju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI