Golovkin i dalje ne zanima Amerikance, meč protiv Jacobsa donio izuzetno slab broj prodanih prijenosa

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 21.03.2017 21:16h Autor:

Golovkin vs. Jacobs

Meč Gennadya Golovkina i Daniela Jacbosa upisao je podosta loše cifre prodanih prijenosa, čime se dokazalo kako Golovkin i dalje nije mamac za onu najjaču boksačku publiku, američku PPV publiku.

Prema prvim informacijama, prijenos je platilo između 130 i 150 tisuća ljudi, što su izuzetno slabe brojke za meč dva boksača takvih nastupa i skorova kao što su Jacobs i Golovkin. Dokaz je to kako Golovkinova marketing mašinerija još uvijek nije dovoljno jaka za upustiti se u koštac s takvim stvarima.

Najgore oko svega je što bi ovo moglo utjecati na održavanje meča protiv Canela Alvareza. Upravo je Alvarez trenutno kralj svjetskog boksa po prodanim prijenosima te je pitanje hoće li riskirati mogući poraz od po mnogima trenutno najboljeg boksača svijeta, ukoliko samo njegovo ime ne može osigurati milijunski broj prodanih prijenosa.

Što se tiče Canela, on je za meč protiv Miguela Cotta upisao 900.000 prodaja, protiv Amir Khana 600.00o, a njegov meč protiv Floyda Mayweathera jedno je vrijeme bio najprodavaniji prijenos u povijesti, s 2.2 milijuna. Pretekao ga je naravno meč Pacquiaoa i Mayweathera. Zanimljivo, slične brojke kao Jacobs i Golovkinu upisali su krajem 2016. Andre Ward i Sergey Kovalev.

Sve ovo govori kako se boks trenutno nalazi u problemima, budući da samo par najvećih zvijezda može ostvariti respektabilan broj prodanih prijenosa. Za usporedbu, UFC je u 2016. godini imao čak četiri milijunske prodaje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI