Golovkin savladao Jacobsa nakon sjajnih 12 rundi, “Chocolatito” Gonzales doživio prvi poraz u karijeri

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 19.03.2017 10:02h Autor:

Gennady Golovkin

Ne jedan, nego dva ponajbolja boksačka meča posljednjih mjeseci mogli su vidjeti fanovi u Madison Square Gardenu te pred ekranima diljem svijeta. A u njima su do pobjeda došli Gennady Golovkin protiv Daniela Jacobsa i Srisaket Sor Rungvisai protiv Ramona “Chocolatita” Gonzalesa.

Bilo je to 24 runde za svakog boksačkog sladokusca, a sve je otvorila borba Romana “Chocolatita” Gonzalesa, po većini izvora najboljeg pound4pound boksača svijeta i najboljeg tajlandskog boksača, Srisaketa Sor Rungvisai. Bio je to meč za naslov WBC prvaka u super muha kategoriji, a Tajlanđanin je Gonzalesu nanio prvi porazu karijeri, nakon što je prvih 46 bio nedodirljiv.

Akcija je krenula već od samog početka, a šok dolazi već u prvoj rundi, kada Rungvisai šalje Gonzalesa na pod. Boksač iz Nikaragve se diže i odmah kreće prema naprijed. Time je startala akcija i visoki tempo koji se nije smanjivao do gonga za kraj 12. runde. Tajlanđanin je ipak bio agresivniji, što se činilo kao nešto na što Gonzales nije bio spreman. Posebno su dobro izgledale Rungvisieve kombinacije dva udarca i brzih izlazaka, čime je strpljivo skupljao bodove. Ipak, nakon 12 rundi nije se znalo kuda bi mogla otići sudačka odluka. Na kraju je jedna kartica pokazala 114-114, dok su druge dvije bile 114-112 u korist novog WBC prvaka u super muha kategoriji.

A taj je meč zapravo bio tek uvod u spektakl koji su ponudili Gennady Golovkin i njegov najteži i najozbiljniji protivnik do sada, sjajni Daniel Jacobs. Golovkin je krenuo meč u svom stilu, kretao se naprijed, kontrolirao protivnika prednjim direktom, na koji je najčešće vezao sjajne kombinacije krošeima. Upravo takva jedna kombinacija šalje Jabosa u četvrtoj rundi na pod. Tada se mislilo da Golovkin u potpunosti preuzima meč, no umjesto toga on postaje previše opušten, čime dozvoljava Jacobsu da se vrati, pa čak i u nekim trenucima meča preuzme ritam. Golovkin je izgledao u problemima u šestoj i sedmoj rundi, koje je sigurno izgubio, nakon čega Golovkin vraća kontrolu, ali u desetoj rundi iznenađujuće pada u izvedbi. Upravo te zadnje tri runde učinile su to da nitko nije mogao biti siguran u sudačke kartice, tj. da li je Golovkin napravio dovoljno u prvoj polovici meča, koja mu je neupitno pripala. I to mu je ipak bilo dovoljno, budući da je dvije runde uzeo rezultatom 115-112, dok je kod jednog suca bilo malo neizvjesnije, odnosno 114-113. Gennady Golovkin tako je obranio titulu te riješio posljednju prepreku prije meča godine, onog protiv Saula “Canela” Alvareza.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI