K-1 ponovno na rubu propasti, samo Cro Cop i Badr Hari plaćeni!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 02.07.2012 14:13h Autor:

Mirko "Cro Cop" Filipović

 K-1 organizacija na pravom je putu za ponovnu propast i prije nego li je zaživjela kako treba u ovom svom novom izdanju. Otkrio je to čelnik It’s Showtimea Simon Rutz, koji kaže i kako su ostalim dužni svim borcima iz Madrida, osim Cro Copu i Badr Hariju.

Velike stvari događaju se posljednjih dana na svjetskoj kickboxing sceni. Gloryjeva kupnja It’s Showtimea već je svima poznata vijest, no mnogi su s zapitali što će se nakon ovog preuzimanja dogoditi s K-1 Rising organizacijom koja je u velikoj mjeri surađivala upravo s It’s Showtimeom i koristila njihove borce.

Prema svemu sudeći, povratnička K-1 priredba održana krajem svibnja u Madridu vrlo lako mogla bi biti i posljednja. Ako je vjerovati čelniku It’s Showtimea, Simonu Rutzu, a ne postoji razlog zašto mu ne bismo vjerovali, K-1 Rising je ponovno dužan na sve strane i skoro svi borci još uvijek čekaju na svojoj honorar, jedino se pametnim pokazala odluka menadžmenta Cro Copa i Badr Harija koji su tražili isplatu unaprijed.

“Financijska injekcija koju će pružiti Glory Sports International je povijesnih razmjera. Kao prvo, i mi smo dugo vremena bili žalosni što nisu svi najbolji borci u jednoj organizaciji, a također bili smo i iznimno impresionirani planovima GSI-a”, rekao je Rutz.

“U veljači ove godine dogovorili smo se s Mikeom Kimom da ćemo pomoći K-1 organizaciji kako bi vratili nekadašnju slavu, a mi ćemo za to biti plaćeni. Pomogli smo im oko angažmana boraca te smo posredovali kod promotora koji je priredbu u Madridu i organizirao. Od svega što nam je Kim najavio, ništa se nije ostvarilo.”

“Borci s posljednje priredbe još uvijek nisu plaćeni i vjerojatni niti neće, izuzev Mirka Filipovića i Badri Harija koji su tražili isplatu honorara unaprijed. Lokalni promotor također je mnogo uložio, poslao je K-1 stotine mailova, ali odgovora nema, pa će se morati obratiti sudu.  Prema nama također nisu ispunili dogovorene uvjete kad je u pitanju novac. Nisu platili čak ni svoje japanske suradnike te i oni u sve većem broju prekidaju suradnju s njima.”

Rutz uvjerava javnost da K-1 Rising vrlo vjerojatno više neće organizirati priredbe, a i sumnja u postojanje nagradnog fonda od milijun dolara. “Najavili su nagradni fond u iznosu od milijun dolara, ali Kim ne želi priložiti bankovnu garanciju za taj novac. Vjerujemo da je to iz razloga što taj novac ni nemaju. Prepostavljam da je Kim očekivao da će naći snažnog partnera, pa je preuzeo tako veliki rizik na sebe s K-1 organizacijom. Zbog svega toga izgubili smo povjerenje u njih i iduće K-1 priredbe su prilično upitne.”

Bit će zanimljivo čuti Kimov odgovor na sve što je Rutz iznio u javnost i što bi moglo dovesti do ubrzanja propasti K-1 Risinga s obzirom da bi ovo moglo otjerati njihove potencijalne partnere i ulagače. Spomenimo i da bi Rutzov It’s Showtime nakon ovog preuzimanja od strane GSI-a i dalje trebao funkcionirati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI