Lennox Lewis kritizirao Joshuu: Previše priče, treba nam akcije! Da stvarno želi taj meč…

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 29.06.2018 13:00h Autor:

Lennox Lewis

Dojam je da u ovom trenutku nećemo vidjeti teškaški obračun godine kada govorimo o svijetu boksa. Anthony Joshua će se vrlo vjerojatno morati boriti protiv Rusa Povetkina, a na meč protiv Deonatayja Wildera ćemo morati pričekati neko vrijeme.

Tko je kriv za propast ovih pregovora koji traju jako dugo vremena i koji su već nekoliko puta bili na korak do zaključenja i potpisivanja ugovora? Prema legendarnom boksačkom šampionu i Joshuinom sunarodnjaku Lennoxu Lewisu, kriv je nitko drugi do AJ-ja!

U posljednjim izjavama na ovu temu (Twitter) objavljenim na BoxingScene portalu, Lewis je između redova kritizirao Joshuu. I to u više navrata očito razočaran jer svijet neće imati priliku vidjeti ovaj mega meč u 2018. godini.

“Moje razmišljanje o meču između Joshue i Wildera je: kada sam ja bio prvak, uvijek sam želio boksati protiv najboljeg kako bih pokazao svijetu tko je najbolji. Točka. Čuo sam obojicu kako pričaju o ovom meču, ali također sam čuo i kako AJ mijenja ploču. Ovo nije nešto što bi se trebalo dogoditi za dvije godine”, napisao je Lewis, a kasnije je dodao:

“Promotori imaju svoje interese koji su vezani uz novac, ali i borci imaju pravo reći protiv koga se žele boriti. Ako se oba boksača žele boriti, to će se i dogoditi. Kraj priče. AJ će se sada sučeliti s Povetkinom, to nije nešto što će uništiti nadanja da ćemo vidjeti meč Joshua vs. Wilder. Ali nemojte samo pričati o dvije godine.”

U nešto kasnijem obraćanju javnosti preko društvenih mreža, očito razočarani Lewis je ponovno objasnio kako stvari funkcioniraju u boksačkom svijetu – ukoliko se netko zaista želi boriti protiv nekoga drugoga, to se uvijek dogovori!

“Ne želim ulaziti u detalje pregovora za ovaj meč, ali kada sam se ja želio boriti protiv Tysona prije povlačenja, jedini problem su bile TV kuće. Rekao sam HBO-u da to riješi, kraj priče. Ne želim slušati druge priče… AJ je kralj i Wilder mora doći k nemu. Ali koliko vidim, Wilder je na to spreman. To je isti stav koji bih i ja imao. Sada kada napokon imamo nešto dobre kvalitete u teškoj kategoriji, treba nam akcija, ne priča!”, zaključuje Lewis.

Lennox Lewis danas ima 52 godine, a u profesionalnoj karijeri koja nema premca je ubilježio nevjerojatnih 41-2. Pobjeđivao je najveće uključujući Tysona, Holifielda i Klička. Povukao se kada je bio na vrhu!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI