Loma odlučio: Ostajem u ovoj kategoriji nekoliko godina, sve ću pobijediti i ujediniti titule!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 05.06.2018 17:19h Autor:

Vasyl Lomachenko

Nakon što je u samo 12 profi mečeva osvojio titule prvaka svijeta u čak tri težinske kategorije, Ukrajinac Vasyl Lomachenko sada planira ostati neko vrijeme u onoj posljednjoj u kojoj je nastupao – do 135 funte odnosno 61 kilograma.

Aktualni WBA prvak svijeta u lakoj kategoriji želi ujediniti titule, a tu vidi motiv za ostajanje u ovoj težinskoj diviziji. Ideja mu je svladati Mikeya Garciju, Raya Beltrana i Roberta Eastera, inače WBC, WBO i IBF prvake svijeta.

“Ostat ću u kategoriji do 61 kile i želim ujediniti titule koje imaju Garcia, Beltran i možda Easter. Za mene, ništa nije bitno, samo da ujedinim pojaseve”, rekao je Lomachenko kojeg mnogi smatraju trenutačno najboljim profesionalnim boksačem svijeta.

A samo prošlog tjedna njegov promotor Bob Arum (Top Rank) je izjavio nešto sasvim drugačije – izrazio je namjeru da Lomachenkova stalna kilaža bude ona viša do 140 funti (junior velter).

“Ne znam hoći li uopće ići u junior velter kategoriju. Već u ovoj diviziji se osjećam manje od svojih protivnika. Ne znam, vidjet ćemo. To svakako treba čekati nekoliko godina”, potvrdio je.

I zaista, u posljednjem nastupu protiv Linaresa u Madison Square Gardenu Ukrajinac jest izgledao manje od svog protivnika. I to znatno!

“Kada smo išli prema ringu i kada sam ga pogledao na vaganju sam pomislio: ‘O bože, ovaj je jako velik. Ovo je neka druga priča!'”, dodaje Loma i zaključuje:

“Prerano je za neke prognoze, ali za sada ostajem ovdje. Bit ću nekoliko godina u kategoriji do 61 kilograma.”

Na to je njegov menadžer Egis Klimas samo dodao:

“Nećeš samo ostati, nego dominirati…”

Lomachenko u profesionalnoj karijeri ima 11-1.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI