Mišljenje prvaka: “Joshua nije spreman za Klička, Englezi prenapuhuju svoje borce”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 09.02.2017 15:32h Autor:

Joshua i Kličko (Instagram)

Deontay Wilder je vjerojatno vlasnik najimpresivnijeg omjera među danas aktivnim teškašima. Iza WBC-ovog prvaka je nevjerojatnih 37-0 tijekom kojih je ostvario čak 36 nokauta, no ono na čemu mu mnogi zamjeraju je nedostatak barem jedne prave borbe u kojoj bismo saznali koliko zapravo on vrijedi. U trenucima dok iščekuje borbu s Geraldom Washingtonom, Wilder se osvrnuo i na meč teškaša s kojima bi jednog dana mogao ukrstiti rukavice, onaj Anthonyja Joshue i Vladimira Klička.

WBC-ov prvak je mišljenja da Britanac još uvijek nije spreman za iskusnog Klička te za sve krivi njegovog promotora Eddieja Hearna, ali i Engleze za koje smatra da previše napuhuju svoje borce.

“Joshui treba vremena za razvoj. Navedite mi jednu njegovu borbu koja bi ga pripremila za Klička. Mislim da je Eddie Hearn taj koji želi ovakve borbe više od njega. Hearn zarađuje opasne iznose na ovim borcima. Zna on dobro što radi. Kada imate promotora koji prije vaše iduće borbe već ima pripremljenu onu koja slijedi iza nje…dajte ljudi. Dečko jedva ima vremena za pauzu i predah”, kritizirao je Wilder poznatog promotora pa se bacio na prognozu velikog okršaja koji nas čeka 29. travnja na Wembley stadionu.

“Srce kaža Joshua, ali mozak je uz Klička. Mislim da Joshua nije spreman za ovo, mislim da ga nisu pripremili. Budimo realni, Engleska je poznata po prenapuhivanju svojih boraca. Tamo vas vole kad imate 1-0. I to mi se sviđa. Volim što imaju tu energiju i što stoje iza svojih ljudi. Želim i da Amerika bude takva, ali, nažalost, oni će čekati da dospijete na sami vrh. Sretan sam zbog njega što je situacija takva. No s obzirom da se bori protiv Klička, nekoga tko je vrlo iskusan, tko se našao u svakoj mogućoj situaciji i u borbi s vjerojatno svim stilovima… mislim da će to biti jako teška borba za njega.

Njihovi si stilovi jako dobro odgovaraju. Kličko je pametni kontraš, a Joshua dobro udara iako je mlad, ali nema fleksibilnost, a Kličko voli takve borce. Jedini razlog zašto je Tyson Fury pobjedio Klička leži u tome što je bio čudan u kretnjama. Bio je agilan, mobilan i neprijateljski raspoložen”, zaključio je Wilder u izjavama koje prenosi BoxingScene.com.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI