Nakon 11 sati okončani pregovori: Dogovoren veliki revanš GGG Vs. Canelo!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 14.06.2018 12:40h Autor:

Golovkin vs. Canelo

Napokon su dogovoreni svi detalji revanša između Gennadyja Golovkina i Canela Alvareza te je donesen konačni dogovor. Navodno je natezanje dvije strane u srijedu trajalo više od 11 sati, no na koncu je tim GGG-ja prihvatio izmjenjenu ponudu Oscara De La Hoye koja im je stavljena na stol.

De La Hoya je zatim potvrdio “tvitom” dogovor oko dvoboja koji je zakazan za 15. rujan. To je velika vijest s obzirom da se dvije strane nisu mogle dogovoriti oko raspodijele kolača od PPV zarade, pa je u jednom trenutku prijetio konačni slom pregovora.

Golden Boy Promotions je Golovkinu nudio 57.5 – 42.5 omjer u korist Meksikanca, no GGG na to nije želio pristati. Zanimljivo jest da je prvotni revanš (svibanj mjesec) bio dogovoren s raspodjelom u omjeru 65-35 za Canela, no od toga se mnogo toga promijenilo. Alvarez je pao na doping testu i čitava stvar se morala prolongirati za nekoliko mjeseci, a upravo zato su se apetiti svjetskog prvaka znatno povećali. Sada je on taj koji je mogao povećati svoje zahtjeve na temelju toga što je u prvom meču zadržao svoje pojaseve, ali i radi Alvarezovog posrtaja s dopingom.

U međuvremenu je morao odraditi meč protiv Vanesa Martirosyana u kojem je zaradio “tek” 1.2 milijuna dolara.

Prema izvještajima američkih medija, revanš u rujnu, koji će se dogoditi u lasvegaškoj T-Mobile Areni, bi Golovkinu trebao donijeti čak 30 milijuna dolara, što je njegova daleko najveća zarada u karijeri.

Konačni detalji dogovora postignutog s Canelovim promotorom nisu objavljeni, no vjeruje se da će sve biti poznato u narednim danima. Najbitnija svar u ovom trenutku jest da se trakavica napokon riješila i da ćemo 15. rujna gledati veliki revanš.

Canelo je i dalje suspendiran od strane Atletske Komisije države Nevade radi pada na doping testu uoči prvotno dogovorenog revanša. Komisija ga je suspendirala u trajanju od 6 mjeseci.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI