Policija bacila suzavac na Vitalija Klička!

K1 / Boks 04.07.2012 21:25h Autor:

Vitalij Kličko (foto: Reuters)

 

Danas se prosvjednicima u Ukrajini, koji su se protivili određenim promjenama vezanim uz status ruskog jezika u toj državi, pridružio i boksač Vitalij Kličko, a policija je na njih bacila suzavac.

Jedan od najboljih profesionalnih boksača današnjice, Vitalij Kličko, našao se danas u Ukrajini usred prosvjeda kojim su brojni građani izražavali svoje nezadovoljstvo brzim usvajanjem zakona kojim se uređuje status ruskog jezika u toj državi. Kličko također očito dijeli mišljenje prosvjednika.

Bunt građana prešao je navodno granicu kada su pred zgradom ispred koje je svoj govor trebao održati predsjednik Viktor Janukovič napali policajce bocama i sprejevima. Policija je odgovorila bacanjem suzavca, a u tom metežu nastradao je lakše upravo i Kličko.

Njegova reakcija i detaljnije informacije o cijelom slučaju tek se očekuju, no to ipak ne bi smjelo poremetiti njegov raspored prema kojem brani svoju WBC svjetsku teškašku titulu u meču protiv Manuela Charra 8. rujna. Zanimljivo da će se meč upravo održati u Rusiji, protiv čijeg se jezika kao jednog od službenih u Ukrajini upravo i Vitalij danas pobunio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI