Povetkin je čist! Novi testovi pokazali kako nije uzimao nedozvoljena sredstva

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 01.06.2016 18:32h Autor:

Aleksander Povetkin

Novi testovi na narkotike pokazali su kako je Alexander Povetkin čist, odnosno da nije uzimao meldonij, kako je prikazao prvi test, nakon kojeg je otkazan meč protiv Deontaya Wildera.

Meč Wildera i Povetkina trebao se održati prije dva tjedna, no samo nekoliko dana prije održavanja je otkazan. Naime, doping test ruskog boksača ispao je pozitivan na meldonij, supstancu koja se na popisu nedozvoljenih sredstava našla od siječnja ove godine.

Povetkinom tim je od početka tvrdio kako je njihov borac meldonij uzimao, no posljednji put u rujnu prošle godine, tri mjeseca prije nego što je postao zabranjen. Novi test je do na kraju dokazao te je ispalo kako je meč otkazan bez razloga. Posebno ako se zna da je meldonij pronađen u izuzetno malim tragovima.

Trenutno se radi na novom datumu ovog meča, a čini se kako bi ponovno moglo doći i do licitacije oko mjesta održavanja. Naime, ruski promotori su dobili prvu licitaciju te je iz tog razloga meč trebao biti održan u Moskvi. Sad su ponovno sve opcije otvorene.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI